Nainen hakkasi toisen naisen tajuttomaksi pesäpallomailalla

Keski-ikäinen nainen hakkasi toisen naisen pesäpallomailalla tajuttomaksi ja puukotti toista naista mustasukkaisuuksissaan. Molemmat teot tapahtuivat Mikkelissä viime talvena.

Etelä-Savon käräjäoikeus tuomitsi Pilvi Saarisen, 42, vankeuteen kahdeksi vuodeksi ja seitsemäksi kuukaudeksi. Saarinen tuomittiin törkeästä pahoinpitelystä ja pahoinpitelystä. Tuomiota korotti jäännösrangaistus hänen aiemmasta tuomiostaan.

Saarinen on kymmenen viime vuoden aikana tuomittu aiemmin jo ainakin kahdesta tapon yrityksestä, ryöstöstä ja kolmesta törkeästä pahoinpitelystä.

Hän oli päässyt viime syksynä ehdonalaiseen vapauteen.

Useita iskuja päähän

Saarinen oli ehtinyt olla vapaana pari kuukautta, kun hän oli mennyt juopottelemaan kahden tuttunsa kanssa. Kun Saarisen naispuolinen tuttu meni asunnossa asuneen miehen viereen istumaan ja he laittoivat kätensä toistensa reisille, Saarinen haki keittiöstä fileerausveitsen ja alkoi viillellä ja pistää naista.

Uhria sai pisto- ja viiltohaavoja käteensä ja selkäänsä. Oikeuden mukaan vammat olisivat voineet olla hengenvaarallisia, koska naista lyötiin selkään sisäelinten lähelle jopa 17 sentin terällä varustetulla veitsellä.

Koska vammat kuitenkin jäivät vähäisiksi, oikeus katsoi puukotuksen pahoinpitelyksi.

Tämän vuoden tammikuussa Saarinen hyökkäsi saman miehen asunnossa toisen naisen kimppuun. Saarinen löi naista useista kertoja päähän, käteen ja reiteen pesäpallomailalla.

Oikeuden mukaan pesäpallomaila ei ole laissa tarkoitettu hengenvaarallinen väline, mutta sitä oli käytetty hengenvaarallisella tavalla. Lyönneistä ainakin kolme oli osunut päähän.

Uhrilta lähti taju ja hän havahtui vasta, kun häneltä pestiin hiuksista verta sairaalassa.

Uhri sai päähänsä haavoja kalloon asti ja hänen kasvonsa ja kätensä turposivat pahoin.

Käräjäoikeus tuomitsi Saarisen tästä teosta törkeästä pahoinpitelystä ja määräsi hänet maksamaan uhrille korvauksia 5 000 euroa kivusta ja henkisestä kärsimyksestä.

Syytti uhreja

Saarinen itse vetosi oikeudessa, että oli ollut humalassa ja lisäksi uhri oli ärsyttänyt häntä omalla käyttäytymisellään. Lisäksi Saarinen vetosi, että hän on sopinut molemmat teon naisten kanssa.

Oikeus ei nähnyt näiden asioiden vaikuttavan tekojen rangaistavuuteen.

Käräjäoikeus määräsi pitämään Saarisen vangittuna ja passitti hänet Pyhäselän vankilaan.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Nuori nainen tuomittiin taposta pitkään rangaistukseen - puukotti ex-poikaystävänsä

Naisten osuus rikoksissa kasvanut - pahoinpitely-tuomioita yhä enemmän