Nainen kavalsi invalidin yritykseltä 166 000 euroa

Pohjois-Savon käräjäoikeus tuomitsi siilinjärveläisen naisen vuoden ja kuuden kuukauden ehdolliseen vankeuteen törkeästä kavalluksesta, sekä kahdesta eriasteisesta kirjanpitorikoksesta. Lisäksi nainen tuomittiin yhteiskuntapalveluun 60 tunniksi.

55-vuotias Nainen oli kavaltanut kuopiolaisen yrittäjän ja yrityksen tileiltä yli 166 000 euroa työskennellessään kuopiolaiselle toimisto- ja kirjanpitotöissä vuosina 1999-2009. Hän käytti rahat henkilökohtaisiin menoihin ja sponsoroi poikansa urheiluseuraa.

Yrittäjä oli invalidi. Hänen yrityksensä velkaantui naisen rahasiirtojen takia. Hän joutui ottamaan henkilökohtaista lainaa, jotta sai velat maksetuksi.

Käräjäoikeus hylkäsi hänen aviomiestään vastaan nostetun syytteen avunannosta törkeään kavallukseen ja toissijaisen syytteen törkeästä rahanpesusta. Kaksi lautamiehistä olisi tuominnut miehen seitsemän kuukauden ehdolliseen vankeuteen, mutta käräjätuomarin kanta asiassa vapautti miehen syytteistä.

Uusimmat

Kotimaa

Nuoret stressaavat alavalintaa ja iso osa pitää välivuoden – yliopiston suosio säilyy, mutta moni uskoo, että pelkkä koulutus ei takaa töitä

Rahavääntö jatkuu hallitusneuvotteluissa, seuraavaksi aletaan karsia työryhmissä tehtyjä ehdotuksia

Kesäsää katoaa, lämpö putoaa alle ajankohdan keskiarvon

Britanniassa ja Hollannissa äänestetään jo tänään EU-vaaleissa – tuloksia ei ole luvassa ennen sunnuntaita, jolloin suurin osa jäsenmaista äänestää

Ylöjärvellä syttynyt hallipalo näkyi liekkimerenä Tampereen keskustaan saakka

Lastensuojeluyksikössä Mänttä-Vilppulassa syttyi tulipalo, ohjaaja sai pelastettua kaikki lapset ulos –  "Evakuointi onnistui häneltä todella hyvin", palomestari kehuu

Ehdokkuusveivauksista ja kotoisista hallitusneuvotteluista raavittiin kipinää MTV:n EU-vaalitentissä

IL: Matti Nykänen saattoi istua yli vuoden vankilassa syyttömänä – lue tuomion ja illan taustat

Loppuviikko on sateinen ja viluinen – lännestä saapuu sadealue toisensa jälkeen

Taksikuski jätti kehitysvammaisen lapsen rappukäytävän oven eteen – oikeus tuomitsi heitteillepanosta

Savon Sanomien uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.