Nainen teki rikoksia huijauskirjeen takia

Viisikymppinen nainen sai lokakuussa 2008 englanninkielisen sähköpostin Hollannista. Siinä kerrottiin, että nainen oli voittanut lotossa 980 000 euroa. Ehtona oli, että jättipotista piti maksaa etumaksu.

Nainen uskoi omien sanojensa mukaan vahvasti lottovoittoon. Etumaksun jälkeen tuli kuitenkin pyyntö toisesta lisämaksusta.

Nainen toimitti lisää rahaa sitä mukaa, kun yhä suurempia etumaksupyyntöjä sateli. Lottovoittoa ei silti kuulunut.

Työkyvyttömyyseläkkeellä oleva nainen nosti kehitysvammaisen poikansa pankkitililtä yhteensä 26 700 euroa. Etumaksuihin hän käytti myös Kuopion Hoiva-yhdistyksen tiliä 26 830 euron verran.

Pohjois-Savon kehitysvammaisten tukipiiri osallistui etumaksutalkoisiin 5 100 eurolla, kun puheenjohtajana toiminut nainen nosti luvatta rahat tililtä.

Nainen turvautui lopulta yli 80-vuotiaiden vanhempiensa pankkitiliin ja nosti väärennetyn valtakirjan avulla yhteensä 36 000 euroa.

Pohjois-Savon käräjäoikeus tuomitsi tiistaina kuopiolaisen 52-vuotiaan naisen 1,5 vuodeksi ehdolliseen vankeuteen ja 40 tunnin yhdyskuntapalveluun.

Tuomion perusteena oli petos, kaksi törkeää petosta sekä kavallus ja väärennys. Rikokset oli tehty syksyn 2008 ja viime kevään välillä. Yhteensä nainen sai käyttöönsä lähes 95 000 euroa.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.