Nainen viestitteli rakkaudesta ja ikävästä – huijasi rahaa heikkolahjaiselta mieheltä

Syrjäseudulla asuneelta heikkolahjaiselta mieheltä tuhansia euroja rahaa huijannut 40-vuotias nainen tuomittiin Pohjois-Savon käräjäoikeudessa 50 päiväksi vankeuteen petoksesta. Itä-Suomen hovioikeus ei myöntänyt jutussa jatkokäsittelylupaa.

Nainen tuli vuonna 2013 miehen mökkiin autonkuljettajan kanssa. Nainen ja mökin omistaja juttelivat ja vaihtoivat puhelinnumeroita. Seuraavana päivänä nainen otti yhteyttä ja alkoi puhua ystävyydestä. Hän myös lähetti tekstiviestejä joissa kertoi rakkaudestaan ja ikävästään mieheen.

Nainen pyysi rahaa muun muassa vuokraan, koska hänellä oli häätö uhkaamassa. Mies lähettikin rahat naiselle. Nainen myös kertoi tilanneensa hääpuvun ja tarvitsevansa siihenkin rahaa.

Kaikkiaan mies lähetti naiselle rahaa ainakin 13 eri kertaa.

Nainen vieraili miehen luona kolme kertaa. Viimein naapurit kiinnittivät huomiota vierailuihin ja kutsuivat paikalle poliisit. Mies oli juuri nostanut naiselle 2 000 euroa auton ostoa varten. Setelit löytyivätkin pöydältä lehtien välistä.

Nainen itse oli sitä mieltä, että muut olivat tulleet sotkemaan hänen ja miehen suhteen. Naisen mukaan heillä oli ollut "lämmin ja tasaveroinen" suhde. Miehen edunvalvojan mukaan mies ei pystynyt huolehtimaan raha-asioistaan, vaan ne hoiti miehen äiti kuolemaansa saakka.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.