"Hiveli takapuolta ja nuolaisi kaulasta" - Naista ahdistelleelle turvapaikanhakijalle sakot

Ravintolasta kotiinsa kävellyttä naista ahdistellut 24-vuotias ulkomaalainen mies tuomittiin Pohjois-Savon käräjäoikeudessa 30 päiväsakkoon seksuaalisesta ahdistelusta. Maksettavaa sakosta tulee 180 euroa.

Lisäksi mies joutuu maksamaan naiselle kärsimyskorvausta 500 euroa.

Tapaus sattui lokakuun puolivälissä Kuopiossa. Nainen poistui Kuopion keskustan ravintolasta puolenyön aikaan ja lähti kävelemään kohti Puijonlaaksoa.

Naista lähti seuraamaani mies, joka puhui huonoa englantia. Hän myös näytti naiselle kännykkäviestiä, jossa luki I Love You.

– Mies hoki koko ajan I love you ja jotain muuta kieltä, jota en ymmärtänyt, nainen kertoi poliisille.

Nainen sanoi miehelle, ettei tämä seuraisi häntä. Naisen mukaan mies vain naureskeli, laittoi takkinsa naisen harteille ja hiveli naisen takapuolta. Mies myös nuolaisi naista kaulasta ja yritti suudella häntä.

Nainen soitti ensin tuttavalleen ja sen jälkeen hätäkeskukseen. Mies jättäytyi tuolloin naisen matkasta.

Poliisille mies kertoi ammatikseen sotilas ja sanoi tulleensa turvapaikanhakijaksi Suomeen kymmenen päivää aikaisemmin. Mies myönsi kulkeneensa naisen kanssa. Hän kiisti kuitenkin nuolaisseensa naista tai tehneensä muutenkaan mitään väärää.

Hän kertoi sanoneensa naiselle suomeksi "minä rakastan sinua". Mies kertoi juoneensa puoli pulloa viskiä ja olleensa humalassa.

– En ymmärrä, miksi hän on järkyttynyt, mies sanoi poliisikuulustelussa.