Kuvareportaasi Kuopiosta ja Siilinjärveltä: Nakit ja perunasalaatti aluksi, raketit päälle

Uudenvuodenaaton alkuilta Kuopiossa on rauhallinen eikä seitsemän aikaan paljon pauku eikä näy. Kuopion Puijonlaakson Sammakkolammella muutamia ihmisiä käy ampumassa ja katselemassa raketteja tasaiseen tahtiin.

Valkeisenlammella ei ole ketään, satamassa ja Väinölänniemelläkin melko hiljaista.

Sammakkolammella on pääasiassa lapsiperheitä. Harri, Anu ja Iiris Parviainen ovat puijonlaaksolaisia. Heillä ei ole omia paukkuja mukana tällä kertaa.

– Rauhallista uudenvuoden viettoa. Söimme laatumakkaraa ja perunasalaattia ja tulimme tänne. Porukkaa käy täällä tasaiseen, Harri Parviainen virkkoo.

Mikko Miettinen, Miki Miettinen ja Tiina Hotti viettävät niin ikään rauhallista uuttavuotta. Heillä on omia raketteja mukanaan.

– Odottelemme tässä ystäväpariskuntaa. Ei ammuta vielä kaikkia, mutta yksi näytiksi.

Mikko Miettinen (vas.), Miki Miettinen ja Tiina Hotti tulivat paukuttamaan muutaman raketin Sammakkolammelle. Kuva Akseli Muraja

Naisväki kotona

Aivan tyhjä Väinölänniemen seutu ei sentään ole. Tero Lipponen, Jasper Lipponen, Lasse Hynninen ja Lauri Hynninen tulevat ampumaan raketteja naisväen jäädessä viettämään aaton alkuiltaa kotosalle. Kyseessä on siis laatuaikaa miesporukassa.

– Suoraan ruokapöydästä tulemme raketteja ampumaan. Oli perinteisesti nakkeja ja perunasalaattia. Nyt lähdetään maistamaan muutama nakki lisää, Lasse Hynninen kertoo illan jatkokuviot.

Mamman viereen

Siilinjärven Vuorelan Kunnonpaikan puistossa lapset etsivät aarretta kuuden jälkeen illalla.

 

Antti Sippola (vas.) veti Kunnonpaikassa lapsille aarteenetsintää. Ville Airaksinen (keskellä) löysi aarteen ja sai lahjakortin kylpylään, oikealla Villen serkku Sofia Liukkonen. Kuva Akseli Muraja

Markku Kilpeläinen, Jaana Kilpeläinen sekä lapset Kasper ja Daniel puolestaan odottelevat jo kello kahdeksalta alkavaa ilotulitusta.

– Ei tarvitse itsellä olla säkillistä pommeja mukana. Muutama on kuitenkin. Kävimme täällä myös viime vuonna, mukavaa seutua lapsiperheelle, vuorelalainen perhe kertoilee.

Kasper, 2, on hänkin innoissaan, vaikka vuosi sitten pauke vielä pelotti. Enää ei pelota, hän vakuuttaa.

Myös Kilpeläisten ilta jatkuu rauhallisesti.

– Jospa nuo juniorit jossain vaiheessa nukahtaa, niin pääsee tästä mamman viereen, Markku naurahtaa.

 

Markku Kilpeläinen (vas.), Kasper Kilpeläinen, Daniel Kähkönen ja Jaana Kilpeläinen tulivat katsomaan ilotulitusta. Kuva Akseli Muraja

 

Kuopion satamassa näkyi yhdeksän aikaan muutamia raketteja taivaalla, edustalla Koski-laiva ravintola Albatrossin rannassa. Kuva Akseli Muraja

Rönön sillan juuressa ammuttiin pieniä ilotulitteita. Kuva Akseli Muraja

Hapelähteen puiston ilotulitusta. Kuva Akseli Muraja

Kunnonpaikan ilotulitus Vuorelassa keräsi jopa puolentuhatta katsotaa, joista suuri osa oli lapsiperheitä. Kuva Ilpo Lommi

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Näin vuoden vaihtumista juhlittiin ympäri maailman

Vuosi vaihtuu eri puolilla maapalloa