Naton pääsihteeri: Ovi avoin Suomelle

Helsingissä vieraileva Naton pääsihteeri sanoo, että sotilasliiton ovi on avoin, jos Suomi haluaa tiivistää yhteistyötään jäsenyyden asteelle. Pääsihteeri Anders Fogh Rasmussen korostaa kuitenkin, että kyseessä on Suomen oma ratkaisu.

- En aio sekaantua Suomen sisäpolitiikkaan. Kuten ulkoministeri Alexander Stubb (kok.) sanoi minulle aamulla, tärkeintä on avoin ja suora keskustelu asiasta, Rasmussen sanoi.

Rasmussenin mukaan Nato arvioi parhaillaan suhteitaan Suomeen ja muihin kumppanuusmaihinsa. Nato pohtii, millä tavoin suhteita voitaisiin tiivistää. Rasmussenin mukaan konkreettisia ehdotuksia on luvassa keväämmällä.

Pääsihteeri kiitteli vuolaasti Suomen päätöstä lisätä joukkoja Afganistanissa. Hän uskoo, että Nato-joukkojen lisääminen ja äskettäinen päätös Afganistanin omien turvallisuusjoukkojen kasvattamisesta auttavat vakauttamaan maata tämän vuoden aikana.

Rasmussen osallistuu Helsingissä seminaariin, jossa pohditaan kriisinhallinnan tulevaisuutta ja järjestön roolia kansainvälisessä yhteistyössä. Hänellä on myös tapaamiset presidentin, pääministerin ja ulkoministerin kanssa.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.