Neljä uutta kenraalia – Takasesta vara-amiraali

Tasavallan presidentti Sauli Niinistö on ylentänyt itsenäisyyspäivänä kymmenen kenraalia ja yhden vara-amiraalin.

Vuodesta 2013 merivoimien komentajana palvellut Kari Takanen, 58, on ylennetty vara-amiraaliksi. Hän on aiemmin toiminut muun muassa suunnittelupäällikkönä ja valmiuspäällikkönä pääesikunnassa. Takanen siirtyy ensi vuoden alussa pääesikunnan päälliköksi.

Kenraaliluutnantiksi on ylennetty Puolustusvoimien logistiikkapäällikkö Kyösti Halonen, 57, joka siirtyy vuoden alussa sotatalouspäälliköksi. Kenraaliluutnantiksi ylennetty Markku Nikkilä, 59, toimii Suomen sotilasedustajana EU:ssa ja Natossa.

Maanpuolustuskorkeakoulun rehtoriksi siirtyvä Ilkka Korkiamäki, 55, on ylennetty kenraalimajuriksi. Samaan arvoon on ylennetty myös tiedustelupäällikkö Harri Ohra-aho, 56 ja Eero Pyötsiä, 54, joka aloittaa vuoden alussa Puolustusvoimien operaatiopäällikkönä. Ohra-aho on toiminut uransa aikana muun muassa Pohjois-Karjalan prikaatin komentajana Kontiorannassa 2004–2006.

Uusina nousevat kenraalikuntaan prikaatinkenraalit Sampo Eskelinen, Mikko Heiskanen, Timo Kakkola ja Heikki Välivehmas. Eskelinen, 51, on pääesikunnan suunnittelupäällikkö, Heiskanen, 52, johtaa Puolustusvoimien johtamisjärjestelmäkeskusta, Kakkola, 53, on logistiikkalaitoksen esikuntapäällikkö ja Välivehmas, 53, maanpuolustuskurssien johtaja.

Lisäksi reservissä ylennetään ensi helmikuusta alkaen kenraaliluutnantiksi puolustusministeriön ylijohtaja Esa Pulkkinen. Pulkkinen, 58, siirtyy ensi toukokuussa kolmeksi vuodeksi EU:n sotilasesikunnan päälliköksi. Virka on EU:n toiseksi korkein sotilasvirka.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Itsenäisyyspäivän ylennyksiä puolustusvoimissa

Itsenäisyyspäivän ylennyksiä reservissä

Nainen löytää itsestään uusia puolia armeijassa