Neljässä vuodessa 40 miljoonaa KYSistä

Pohjois-Savossa on tavoitteena purkaa noin 40 miljoonan euron edestä erikoissairaanhoidon käyttöä vuoteen 2016 mennessä. Vertailujen mukaan Pohjois-Savo käyttää viidenneksen enemmän erikoissairaanhoitoa kuin muu maa keskimäärin.

Pohjois-Savon sairaanhoitopiirin omistajakunnat ilmaisivat tyytyväisyytensä suunnitteilla olevaan KYSin tuottavuusohjelmaan kuntakokouksessa Kuopiossa keskiviikkona.

Kokouksessa päätettiin perustaa KYSin johdolla yhteismaakunnallinen hanke edistämään tuottavuusohjelmaan kirjattuja erikoissairaanhoidon ja perusterveydenhuollon yhteistyömuotoja.

Keinona on keventää KYSin rakenteita hajauttamalla toimintaa yhteistyössä perusterveydenhuollon kanssa osaksi lähipalveluja ja siten puolittaa tähänastinen erikoissairaanhoidon kustannustason nousu.

Kokouksessa ilmeni, että osa kunnista pitää liian kalliina vuoden alusta muuttuvan ensihoidon palvelutasoa. Toimintaa varten on jo hankittu kalustoa ja henkilökuntaa, mutta kritiikin takia sairaanhoitopiirin hallitus arvioi ensihoidon tilannetta uudelleen seuraavassa kokouksessa.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.