Nettihuijaaminen harvinaistuu mutta käy kalliimmaksi

Nettihuijaaminen on vähentynyt, mutta se käy uhreille entistä kalliimmaksi. Asiasta kertoo tietoturvayhtiö Norton raportissaan.

Raportin mukaan keskimääräinen nettirikollisuuden uhri menetti tänä vuonna rikoksen takia 220 euroa. Viime vuonna vastaava luku oli 145 euroa.

Nortonin mukaan nettirikolliset käyttävät yhä mutkikkaampia toimintatapoja ja saavat siksi aiempaa enemmän rahaa.

Vaikka lähes puolet älypuhelinten käyttäjistä arvostaa puhelintaan niin paljon, että on valmis ottamaan sen yöksi vuoteeseen, he eivät suojaa laitetta kunnolla. Melkein puolella mobiililaitteiden käyttäjistä ei ole käytössään edes tavallisimpia varotoimia kuten salasanaa tai varmuuskopiointia.

Norton haastatteli tutkimusta varten 13 000 aikuista 24 maasta. Mukana olivat Pohjoismaista Tanska ja Ruotsi.

Uusimmat

Kotimaa

7 000 asukkaan kaupunki sai kaksi kansanedustajaa, 54000 asukkaan kaupunki ei yhtään – "Nyt meillä on suorat yhteydet Arkadianmäelle"

Väitös: Rekkakuskien työ on täynnä "rytmihäiriöitä" ja ristiriitaisia odotuksia

Lähijunia kohtaan on virinnyt uutta kiinnostusta – pullonkaulana rataverkon tukkoisuus

Oulun laajan hyväksikäyttö- ja raiskausepäilyn ensimmäinen käräjäkäsittely alkaa tänään

Eduskunta aloittelee uutta vaalikautta – kansanedustajien valtakirjat tarkastetaan tänään

Yhden teepaidan valmistaminen kuluttaa saman verran vettä kuin ihminen juo 2,5 vuodessa: "Avaa vaatekaappisi ovi, ja aloita syvähenkinen mietiskely omista kulutustottumuksistasi"

Kotkassa syttyi palo Finexin 1  500 neliön teollisuushallissa – palo saatu toimitusjohtajan mukaan sammutettua

Eduskunta aloittaa työnsä tiistaina uudella kokoonpanolla

Jenni Passi haluaa välttämättä lapsen, jolla on Facebookin perustajan Mark Zuckerbergin geenit – kirjailija Jussi Lehmusvesi paljastaa, miksi

Munkki tarvitsee rekkakuormallisen huumorintajua, joten Isä Nasari joutuu kiusaukseen aina kun hän näkee tekstin: "Munkin tekee mieli kahvia"

Savon Sanomien uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.