Nettipoliisi: Hyväksikäyttäjiä kaikkialla netissä

Ylikonstaapeli Marko Forss Helsingin virtuaalisesta lähipoliisiryhmästä varoittaa leimaamasta yhtä palvelua lasten ahdistelijoiden tyyssijaksi. Hänen mukaansa seksuaalirikollisuus rehottaa netissä ja hyväksikäyttäjiä on kaikissa nuorten suosimissa palveluissa.

Forss otti nettipalvelu Habbo Hotelin hyväksikäyttökohuun kantaa Facebook-sivuillaan. Hän kertoo nettipoliisin ja Pelastakaa Lapset ry:n tehneen viime vuonna kyselyn netin seksuaalisesta häirinnästä. Tuolloin paljastui, että noin puolet alle 16-vuotiaista tyttövastaajista oli saanut tuntemattomalta seksiehdotuksia netin kautta.

Syyttäjä vaatii Habbo Hotelissa toimineelle hyväksikäyttäjälle ehdotonta vankeutta. Miestä syytetään muun muassa lapsen törkeästä seksuaalisesta hyväksikäytöstä.

- Mies on esiintynyt Habbo Hotelissa nuorena 13-19-vuotiaana nimimerkillä. Hän on pyrkinyt saamaan yhteyden alaikäisiin ja tehnyt seksuaalisia ehdotuksia tytöille ja pyrkinyt tapaamisiin, kertoo syyttäjä Sakari Tiilikainen STT:lle.

Hän kertoo, että uhrit ovat 9-13 -vuotiaita tyttöjä ja asuvat eri puolilla Suomea.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Kotimaa

Teollisuusliitto katkaisi mekaanisen metsäteollisuuden neuvottelut – muun muassa kiky-tunnit kiistakapulana

Paltan Aarto yllättyisi, jos postikiistaa ratkova työryhmä löytäisi nopean ratkaisun – "En varsinaisesti usko, että mitään uutta ja ihmeellistä sieltä selvitystyöryhmästä tulee esiin"

Telian matkapuhelinverkossa laaja häiriö – myös hätäpuheluiden soittamisessa ollut ongelmia

Helsingin poliisille tehty useita tutkintapyyntöjä vanhoista tv-sarjoista, pyydetään tutkimaan kiihottamista kansanryhmää vastaan

Maahanmuuttovirasto käy läpi noin 500 turvapaikkapäätöstä Euroopan ihmisoikeustuomioistuimen ratkaisun takia

Poliisi tutkii törkeää petosta oikeuspsykiatrisessa sairaalassa – HS: Petostutkinnan taustalla johtavan lääkärin matkalaskuepäselvyydet

Maaseudun Tulevaisuus: Enemmistö sallisi koulun yhteisen joulujuhlan järjestämisen kirkossa

Synnynnäinen temperamentti näkyy aikuisiän liikuntamäärissä – kielteisiin tunteisiin kallellaan olevat miehet liikkuvat vähemmän, kertoo tuore tutkimus

Suomalaisyritys tavoittelee omaa veritestiään terveyskeskuksiin – Ala kärsii yhä Theranos-huijauksesta: "Erona on se, että meidän veritestimme toimii"

Uusi tiedusteluvalvontavaltuutettu on saanut jo yhdeksän tutkimispyyntöä

Savon Sanomien uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.