Nettipoliisi: Hyväksikäyttäjiä kaikkialla netissä

Ylikonstaapeli Marko Forss Helsingin virtuaalisesta lähipoliisiryhmästä varoittaa leimaamasta yhtä palvelua lasten ahdistelijoiden tyyssijaksi. Hänen mukaansa seksuaalirikollisuus rehottaa netissä ja hyväksikäyttäjiä on kaikissa nuorten suosimissa palveluissa.

Forss otti nettipalvelu Habbo Hotelin hyväksikäyttökohuun kantaa Facebook-sivuillaan. Hän kertoo nettipoliisin ja Pelastakaa Lapset ry:n tehneen viime vuonna kyselyn netin seksuaalisesta häirinnästä. Tuolloin paljastui, että noin puolet alle 16-vuotiaista tyttövastaajista oli saanut tuntemattomalta seksiehdotuksia netin kautta.

Syyttäjä vaatii Habbo Hotelissa toimineelle hyväksikäyttäjälle ehdotonta vankeutta. Miestä syytetään muun muassa lapsen törkeästä seksuaalisesta hyväksikäytöstä.

- Mies on esiintynyt Habbo Hotelissa nuorena 13-19-vuotiaana nimimerkillä. Hän on pyrkinyt saamaan yhteyden alaikäisiin ja tehnyt seksuaalisia ehdotuksia tytöille ja pyrkinyt tapaamisiin, kertoo syyttäjä Sakari Tiilikainen STT:lle.

Hän kertoo, että uhrit ovat 9-13 -vuotiaita tyttöjä ja asuvat eri puolilla Suomea.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Kotimaa

Koronaohjeita päivitettiin: Hengitystieoireiden kanssa ei jatkossa saa mennä kouluun tai päiväkotiin, ellei koronaa ole suljettu pois

Syyttäjän mukaan United Brotherhoodin johtajaksi epäilty mies piti väkivallalla uhkaamalla huolta siitä, että ryhmä pysyy ruodussa: "Ihmiset selkeästi jopa pelkäävät häntä"

Valtiovarainministeri Matti Vanhanen hankkisi koronarokotteen, maksoi mitä maksoi

Kolea heinäkuu näkyi hukkumismäärissä – hukkuneita viisi vähemmän edelliseen heinäkuuhun verrattuna

Epidemiatilanne on Suomessa ehkä kääntymässä huolestuttavampaan suuntaan, THL arvioi

Rajavartiolaitoksen vuokra-auton räjähdystä tutkitaan Torniossa – viranomaiset eivät kommentoi, oliko kohde valittu sattumalta

Peruskouluverkko harvenee seuraavien 20 vuoden aikana entisestään, arvioi Opetushallitus – jyrkimmässä laskelmassa nykykouluista voitaisiin sulkea lähes puolet

Siniset osallistuu kevään kuntavaaleihin – Puoluesihteeri ei tiedä, mitä viisi ex-ministeriä aikovat tehdä

Tänään 1,9 miljoonaa suomalaista saa veronpalautuksia

Kolme pankkia tarjoaa yhä maksuttomia lyhennysvapaita asuntolainoihin – Uutissuomalaisen kyselyn mukaan valtaosa isoimmista pankeista on jo lopettanut koronakampanjat

Savon Sanomien uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.