Niinistö ehdotti hallitukselle uutta yhteydenpitotapaa

Kokoomuksen presidenttiehdokas Sauli Niinistö katsoo, että presidentti ja hallitus voisivat tavata epävirallisesti niin sanotussa Mäntyniemen iltakoulussa.

Niinistön mukaan ulkopoliittisissa tehtävissä on harmaata aluetta, jonka hoito kuuluu osittain presidentille ja osittain hallitukselle. Tiivis yhteistyö on tärkeää, jotta linja pysyisi yhtenäisenä.

Mäntyniemen iltakoulu korvaisi presidentin esittelyjen karsimista. Esittelyt ovat olleet usein lähinnä muodollisuus, mutta ne ovat tarjonneet hallitukselle ja presidentille tilaisuuden kohtaamisiin.

Kokoomus nimesi Niinistön viralliseksi presidenttiehdokkaakseen ylimääräisessä puoluekokouksessa. Kokoomusväki arveli, ettei kuuden vuoden takainen tappio enää toistu.

Niinistön mukaan keskustelu Kreikan vakuuksista on peittänyt alleen todellisen ongelman: koko läntistä maailmaa koskevan mittavan velkaantumisen.

RKP nimesi tänään presidenttiehdokkaaksi Eva Biaudet'n. Hän kertoi haluavansa luoda Suomen, joka on avoin, turvallinen ja tasa-arvoinen. Hänen mukaansa presidentti voi vähentää ihmisten pelkoja uutta ja tuntematonta kohtaan.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.