Niinistö ja Haglund huolissaan Kreikasta

Kreikan toissapäiväinen vaalitulos kertoo presidentti Sauli Niinistön mielestä siitä, että luottamus perinteisiin demokratioihin alkaa horjua. Tämä on äärimmäisen vakava ilmiö, presidentti kommentoi Helsingissä.

Niinistö toivoi, että Kreikkaan muodostetaan pian hallitus, joka tarttuu härkää sarvista eikä heti palaa vanhaan kaavaan.

Europarlamentaarikko Carl Haglundin mielestä Suomen ja muiden EU-maiden pitäisi nyt selkeästi viestiä Kreikan puolueille, ettei maalle annetun lainapaketin ehtoja voida neuvotella uusiksi.

Haglundin mielestä asiassa on syytä olla jämäkkä ja pian, sillä muuten on vaarana, että Kreikassa sorvataan hallitusta vääriin käsityksiin pohjautuen.

- Jos Kreikka ei kunnioita tehtyjä sopimuksia, se ei voi jatkaa euromaana, Haglund painottaa.

Hallitusta yrittää nyt muodostaa vaalien suurin voittaja, vasemmistopuolueiden ryhmittymä Syriza. Sen johtaja Alexis Tsipras haluaa neuvotella tukipaketin ehdot uusiksi ja koota hallituksen samanmielisistä ryhmistä.

Uusimmat

Kotimaa

Uusi menetelmä ehkäisee ulkomaisten mansikoiden myyntiä suomalaisina

Käytettyjen kännyköiden kauppa kasvaa – huomioi nämä asiat, jos aiot ostaa puhelimen uusiokäyttöön

Moni ei saa pitää kesälomaa neljää viikkoa putkeen

Kommentti: Jussi Halla-aho taputellaan Tampereella jatkokaudelle – varapuheenjohtajuudesta kahden vahvan naisen kisa

Etelässä paistaa, pohjoisessa päivä on epävakainen

Helsinki Pride -viikko alkaa, liike-teemalla halutaan lisätä tietoa vähemmistöryhmien yhteisestä historiasta

Suurin osa eduskuntapuolueiden johtajista ei sallisi sukupuolen korjaamista alaikäisille – Helsinki Pride: "Lasten oikeuksia koskeva kysymys"

Muutaman kymmenen hengen mielenosoituksesta koko kansan juhlaksi – Pride-kulkue on paisunut sateenkaariväen tapahtumasta kymmeniätuhansia marssijoita kerääväksi yleisötapahtumaksi

Miten huumepoliisin päällikköä Jari Aarniota alettiin epäillä huumekauppaa pyörittäneeksi Pasilan mieheksi? Hovioikeus antaa ratkaisunsa niin sanotussa tynnyrijutussa torstaina

Juhannus oli sään ääripäiden juhlaa: Yhtäällä hellettä ja toisaalla lähellä nollaa, 10  000 salamaa ja myrskypuuskia

Savon Sanomien uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.