Niinistö meni heti asiaan Nato-kysymyksessä

Presidentti Sauli Niinistö tarttui härkää sarvista ja meni heti asiaan tavatessaan Venäjän asevoimien komentajan kenraali Nikolai Makarovin aamulla.

- Kenraali on pitänyt puheen; aloittaisin vähän siitä aiheesta, hän aloitti toivotettuaan ensin vieraan tervetulleeksi Mäntyniemeen. Tässä vaiheessa toimittajat ja kuvaajat siirrettiin muihin tiloihin.

Niinistö viittasi Makarovin tiistaiseen puheeseen. Siinä tämä sanoi, että Suomen osallistuminen Naton sotaharjoituksiin voisi aiheuttaa sotilaallisen vaaran Venäjän turvallisuudelle. Hän paheksui myös sotaharjoituksia Itä-Suomessa.

Presidentti Niinistön mukaan Venäjän asevoimien komentaja Nikolai Makarov teki puheessaan väärän analyysin Suomen suhteesta Natoon. Hän muistutti Makaroville, että väärä analyysi johtaa väärään johtopäätökseen.

Niinistön mielestä Makarov olisi voinut ennalta tutustua Suomen turvallisuus- ja puolustuspoliittiseen selontekoon. Siitä ja Niinistön haastatteluista olisi selvinnyt, mikä on Suomen kanta.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Kotimaa

Pohjanmaa saa aamulla muutaman lumisentin, illalla myrskyää laajasti

Lauha ja lumeton talvi altistaa metsät myrskytuhoille – puut kaatuvat herkemmin, kun maa ei ole jäässä

Taksikyytien hinnat nousseet taksiuudistuksen jälkeen – Hintojen nousu ei yllättänyt kuopiolaista taksiyrittäjää

Ensin reilusti lämpöasteita Oulun seudulle saakka, keskiviikkona pakastaa hieman – lunta ei ole edelleenkään luvassa etelään

Ilkka: iisalmelaistaustainen Riikka Pirkkalainen hakee jatkokautta keskustan puoluesihteerinä

Nopeita liikenneyhteyksiä, digipalveluja, työperäistä maahanmuuttoa ja yritysten tukemista – Näin asiantuntijat pitäisivät maakunnat elinvoimaisina

Ruokavirasto: Raakasuklaan nimeä ei pidä käyttää suklaata myytäessä

Lentojen viivästymisvalitukset yhä kärjessä Kuluttajariitalautakunnassa – pysäköintiin liittyvät valitukset kasvussa uusien sovellusten vuoksi

Taksilupien määrä jopa tuplaantunut isoissa kaupungeissa, mutta samalla hinnat nousivat – "Ei ole näkynyt sitä paljon hehkutettua piilokysyntää, mitä ministeriössäkin lupailtiin"

Käytännöt vegaaniruoan tarjoamisesta päiväkodeissa vaihtelevat eri puolilla maata – Helsingin päiväkodeissa saa vegaaniruokaa, Oulussa ei

Savon Sanomien uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.