Niinistö puhui lännen ja Venäjän suhteista Linnassa

Presidentti Sauli Niinistö nosti Linnan juhlissa pitämässään puheessa esille lännen ja Venäjän väliset suhteet. Hän toivoo, että Suomi olisi aktiivinen siinä, että vuoropuhelu saataisiin jatkumaan.

Niinistön mukaan suhteiden jäätyminen ei ole Suomelle hyväksi.

Hänen mukaansa remontoidussa Linnassa seisotaan vakaalla pohjalla, kuten seisoo koko Suomen maa.

Presidentti sanoi, että turvallisuus ja talous ovat suuria kysymyksiä. Hän on kuitenkin vakuuttunut siitä, että Suomen talous pääsee eteenpäin.

Niinistö sanoi vaikuttaneensa vaimonsa pukuun kuten yleensä: ihailemalla sitä. Presidentin puoliso Jenni Haukio kertoi, että juhliin on kutsuttu paljon kulttuuriväkeä, erityisesti kirjailijoita.

Niinistö sanoi, että Frankfurtin kirjamessuilta ei ole tullut negatiivisia mainintoja Suomelle, joka oli messujen teemamaa.

Juhliin oli kutsuttu paljon keihäänheittäjiä. Niinistö kutsui heitä "omintakeisiksi ihmisiksi". Hän sanoi heittävänsä itse naisten keihästä noin kolmekymmentä metriä.

Kutsun on saanut myös moni vapaaehtoistyötä tekevä. Niinistö sanoi, että Linnan juhlat ovat kovin pientä verrattuna siihen, mitä vapaaehtoiset ovat saaneet aikaan.

---

Korjattu aiempaa uutista klo 19.23: Niinistö sanoi olevansa vakuuttunut siitä, että Suomen talous pääsee eteenpäin. Hän ei sanonut vaikuttaneensa siihen.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.