Niinistö puhui lännen ja Venäjän suhteista Linnassa

Presidentti Sauli Niinistö nosti Linnan juhlissa pitämässään puheessa esille lännen ja Venäjän väliset suhteet. Hän toivoo, että Suomi olisi aktiivinen siinä, että vuoropuhelu saataisiin jatkumaan.

Niinistön mukaan suhteiden jäätyminen ei ole Suomelle hyväksi.

Hänen mukaansa remontoidussa Linnassa seisotaan vakaalla pohjalla, kuten seisoo koko Suomen maa.

Presidentti sanoi, että turvallisuus ja talous ovat suuria kysymyksiä. Hän on kuitenkin vakuuttunut siitä, että Suomen talous pääsee eteenpäin.

Niinistö sanoi vaikuttaneensa vaimonsa pukuun kuten yleensä: ihailemalla sitä. Presidentin puoliso Jenni Haukio kertoi, että juhliin on kutsuttu paljon kulttuuriväkeä, erityisesti kirjailijoita.

Niinistö sanoi, että Frankfurtin kirjamessuilta ei ole tullut negatiivisia mainintoja Suomelle, joka oli messujen teemamaa.

Juhliin oli kutsuttu paljon keihäänheittäjiä. Niinistö kutsui heitä "omintakeisiksi ihmisiksi". Hän sanoi heittävänsä itse naisten keihästä noin kolmekymmentä metriä.

Kutsun on saanut myös moni vapaaehtoistyötä tekevä. Niinistö sanoi, että Linnan juhlat ovat kovin pientä verrattuna siihen, mitä vapaaehtoiset ovat saaneet aikaan.

---

Korjattu aiempaa uutista klo 19.23: Niinistö sanoi olevansa vakuuttunut siitä, että Suomen talous pääsee eteenpäin. Hän ei sanonut vaikuttaneensa siihen.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Kotimaa

Elinikään vaikuttavat geenit, ympäristötekijät sekä sattuma

Vuonna 2015 tulleista turvapaikanhakijoista yli 9 000 voi nyt hakea lupaa jäädä Suomeen pysyvästi – afganistanilainen Mojtaba Asghari haluaa Suomen kansalaisuuden

Maahanmuuttovirasto ei tutki turvapaikka-asiaa jatkohakemuksissa yhtä laajasti kuin ensimmäisellä kerralla – syynissä ovat kuitenkin rikokset ja kotimaahan matkustelu

Kansa soisi kunta-alan hoitajille ja siivoojille palkankorotuksen

Kuohuntaa herättänyt sinikettujen lastaus ei edennyt – "Näyttää siltä, että kuljetus on tältä päivältä peruuntunut"

Finnairin työntekijä avasi parkissa olleen lentokoneen oven ja putosi vajaat neljä metriä – vastaavia onnettomuuksia ei ole tapahtunut aiemmin Suomessa

Lapsenlapsi taivutti pienituloiset isovanhemmat ottamaan lainaa tutuilta ja pelasi rahat – koko kolmikolle 1,5 vuotta ehdollista vankeutta

Niikko selvitti Kiina-yhteyksiään ulkoasiainvaliokunnalle – kokoomuksen Virolainen tyytyväinen vastauksiin

Kelaan saapuu yhä Postin lakon viivästyttämiä hakemuksia

Työministeri Haatainen: Työllisyystoimien valmistelu on hyvässä vauhdissa

Savon Sanomien uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.