Niinistö yllättyi Alanko-Kahiluodon vetäytymisestä

Vihreiden puheenjohtaja Ville Niinistö kertoi STT:lle, että hän on yllättynyt Outi Alanko-Kahiluodon vetäytymisestä puolueen puheenjohtajakisasta. Niinistön mukaan puolueen jäsenistö on harmissaan Alanko-Kahiluodon päätöksestä.

– Minusta olisi tärkeää, että hyviä ehdokkaita olisi monia. Silloin puheenjohtajakampanjassa voitaisiin täsmentää vihreiden roolia Suomen tulevaisuuden rakentamisessa, Niinistö sanoo.

Alanko-Kahiluoto sanoi Helsingin Sanomille, ettei pyri vihreiden puheenjohtajaksi, koska kokee Niinistön ajavan Emma Karia puolueen johtoon.

Niinistö tähdentää, ettei hänellä ei ole ehdokasta uudeksi puheenjohtajaksi.

– Minun on aika astua sivuun, ja minun mielipiteelläni ei ole yhtään sen suurempaa painoarvoa kuin kenellä tahansa jäsenellä. En aio ottaa julkisesti kantaa. Jätän tilaa vihreiden omalle harkinnalle.

Niinistö kertoo, ettei hän ole vielä puhunut Alanko-Kahiluodon kanssa.

– Aion puhua. En ole saanut häntä kiinni vielä, mutta aion puhua, Niinistö sanoo.

 

"Ei olisi mahdollisuuksia"

 

Alanko-Kahiluodon mielestä hänellä ei olisi mahdollisuuksia pärjätä kisassa. Hän pitää puoluejohtajan tukea merkittävänä asiana.

– Olisin minä voinut yrittää keksiä jotain muita perusteluita. Mutta tuo on se oikea syy, hän sanoi Helsingin Sanomille.

Kolmannen kauden kansanedustaja Alanko-Kahiluoto, 50, pyrki vihreiden johtoon vuonna 2011, jolloin hän sijoittui äänestyksessä toiseksi Niinistön jälkeen. Hän on aiemmin toiminut myös vihreiden eduskuntaryhmän johdossa.

Emma Kari, 33, istuu ensimmäistä kauttaan eduskunnassa. Hän ei ole vielä kertonut, lähteekö puheenjohtajakisaan.