Niinistön kannatus laskenut gallupeissa: HS:n mittaus antaa 58 prosenttia ja Ylen 63 prosenttia

Valitsijayhdistyksen ehdokkaan, kokoomustaustaisen Sauli Niinistön kannatus on laskenut torstaina julkaistujen presidentinvaaligallupien perusteella.

Helsingin Sanomien mittauksen mukaan istuva presidentti Niinistö saisi 58 prosentin kannatuksen. Ylen julkaisemassa mittauksessa Niinistön kannatus oli hiukan vahvempi, 63 prosenttia.

Jos HS:n tai Ylen gallup-luvut toteutuvat, tulisi Niinistö valituksi jatkokaudelle jo vaalien ensimmäisellä kierroksella tänä sunnuntaina.

Vihreiden ehdokas Pekka Haavisto on molemmissa gallupeissa kakkosena: hän saa HS:n mittauksessa 13 prosenttia ja Ylen mittauksessa 14 prosenttia.

Tulosten virhemarginaali on HS:llä noin 4,5 prosenttiyksikköä suuntaansa ja Ylellä noin 1,9 prosenttiyksikköä suuntaansa.

HS:n kannatusmittauksen toteutti tutkimusyritys Kantar TNS. Haastatteluja tehtiin maanantaista keskiviikkoon yhteensä 500. Taloustutkimus puolestaan haastatteli Ylen toimeksiannosta reilut 1 400 suomalaista viime viikon keskiviikon ja tämän viikon tiistain välillä.

HS:n gallupissa kolmantena on valitsijayhdistyksen ehdokas, keskustataustainen Paavo Väyrynen, joka saa 7 prosentin kannatuksen. Ylen kannatusmittauksessa Väyrynen ja perussuomalaisten ehdokas Laura Huhtasaari jakavat kolmossijan 6 prosentin kannatuksella.

Huhtasaaren kannatus HS:n gallupissa on 5 prosenttia. Saman 5 prosentin kannatuslukeman saavat mittauksessa myös vasemmistoliiton ehdokas Merja Kyllönen ja SDP:n presidenttiehdokas Tuula Haatainen.

Presidentinvaalien ensimmäisen kierroksen vaalipäivä on sunnuntai, jolloin voi äänestää kello 9:n ja 20:n välillä.