ABC-asema suljettiin haikeissa tunnelmissa - katso kuvat viimeisestä illasta

Sulo Kuuselalla on ollut tapana käydä Niiralan Lähi ABC:llä Kuopiossa joka ilta. Huoltoasema on ollut hyvä seurustelupaikka, jossa on tavannut tuttuja joka on sijainnut lähellä kotia. Hän oli paikalla myös lauantai-iltana, kun huoltoasema oli auki enää tunnin ennen sen lopullista sulkemista.

– Joskus olemme innostuneet istumaan täällä puoli yhteentoista tai yhteentoista asti illalla, Kuusela muistelee.

Samassa pöytäkunnassa Kuuselan kanssa istuneet Pertti Vartiainen, Jorma Rautiainen ja Jorma Kinnunen täydentävät, että myös huoltoaseman palvelu on ollut aina erittäin hyvää.

Samaa mieltä ovat niin ikään huoltoaseman kanta-asiakkaisiin kuuluvat Erkki Laitinen ja Jouko Rissanen, joiden mielestä Niiralan ABC:n parhaita puolia ovat hyvä sijainti ja erinomainen henkilökunta.

– Olen käynyt täällä kuusi vuotta joka aamu. Halusin tulla tänne vielä viettämään tätä viimeistä aukiolotuntia, Laitinen sanoo.

Vuonna 2010 avattu Niiralan ABC päätettiin Osuuskauppa PeeÄssän yt-neuvotteluissa lakkauttaa kannattamattomuuden vuoksi. Samasta syystä päätettiin sulkea myös Siilinjärven Ravintolamaailma, jonka viimeinen aukiolopäivä on 27. elokuuta.

ABC ryhmäpäällikkö Hanni Isotalon mukaan ABC:n ovia tulivat sulkemaan myös monet vapaalla olleet henkilökunnan jäsenet.

– Tunnelmat ovat haikeat, sillä olen itse ollut myös avaamassa tätä ABC-asemaa.

Koko ABC:n henkilökunnalle on voitu tarjota töitä Osuuskauppa PeeÄssän muista toimipaikoista. Isotalon mukaan henkilökuntaa siirtyy ainakin S-Market-myymälöihin, Kuopion Prismaan, Coffee Houseen ja Saleen.

PeeÄssä lakkauttaa Huuhankadun Salen, jonka toiminta siirtyy Niiralan ABC:n tiloihin. Uusi Sale Niirala on tarkoitus avata joulukuun aikana.

– Bensapumput siirretään Pyhäjärven ABC:lle, Isotalo sanoo.

Sulo Kuuselan seurueen viereiseen pöytään istahtaa Jorma Nenonen, joka myöntää, että paikan sulkeminen tuntuu hieman haikealta.

– Täällä on istuttu monta vuotta aina samalla jengillä. On vaihdettu kuulumiset ja väiteltykin aika monta kertaa milloin mistäkin.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Niiralan ABC ja Siilinjärven Ravintolamaailma sulkevat ovensa

PeeÄssä aikoo sulkea Niiralan ABC:n ja Siilinjärven Ravintolamaailman

Uusimmat

Kotimaa

Yön poikkeuksellinen lämpöpiikki kipusi yli yhdeksän asteen muttei rikkonut ennätystä – aamulla sää on yötä viileämpää

Niinistö aloittaa vierailun Israelissa, osallistuu myös holokaustin muistojuhlaan

Hornetien seuraajaehdokkaiden testivuorossa Dassault Rafale – Suomi odottaa valmistajilta vastauksia tarkennettuun tarjouspyyntöönsä kuun loppuun mennessä

Kokkolan sinikettujen siirrosta oli tehty ennakkoilmoitus, mutta eläinten lastauksen aloittamisesta ei ollut ilmoitettu

Yli 70-vuotias mies tuomittiin vankilaan vuosikausia jatkuneesta seksuaalisesta väkivallasta – käytti hyväkseen kolmea tyttöä Pohjois-Karjalassa

Kahden viikon lakko toisi työnantajan mukaan lähes miljardin euron menetykset metsäteollisuudelle – sovittelut jatkuvat tällä viikolla

KRP: Rikollisjärjestö United Brotherhoodin johtajaa epäillään useista törkeistä rikoksista – epäillään rakennuttaneen rikoksista saaduilla rahoilla kaksi 200-neliöistä omakotitaloa Porvooseen

Sähköautoilijalla on tallissaan usein myös bensakäyttöinen auto

STT aloitti Yle Uutisten kommenttiosioiden moderoinnin  –  HS ja IS moderointiasiakkaiksi jo aiemmin

Työsuhdeautoista ja -matkalipuista linjaukset huhtikuussa – Bensiinin verotus tehokkain ohjauskeino päästöjen vähentämiseksi

Savon Sanomien uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.