Nissisen perhe nauttii paljun lämmöstä myös talvella – "Ei pelkästään näytä, vaan myös tuntuu mukavalta"

Nyt uikkarit päälle ja menoksi! Virpi Nissinen kehottaa lapsiaan Saraa, 9, ja Valtteria, 13.

Isä Matti Nissinen on juuri käynyt lisäämässä puita paljun kamiinaan Kuopion Niiralassa. Hän kertoo veden olevan nyt 38-asteista eli juuri sopivaa. Sara empii, onko vesi oikeasti niin lämmintä. Pian hän kuitenkin kipaisee pihan poikki Virpi-äidin kanssa ja pulahtaa veteen tyytyväinen ilme kasvoillaan. Myös äidin ilme kertoo paljon.

– Tämä ei pelkästään näytä, vaan myös tuntuu mukavalta. Ai, miten ihanalta vesi tuntuukaan, Virpi kehuu.

Perheen miesväki tuo mukanaan uimalasit, joita Valtteri ja Sara käyttävät ahkerasti. Sukeltelu halkaisijaltaan yli kaksimetrisessä paljussa onnistuu ja se onkin lasten lempipuuhaa.

 

Palju on lapsille niin mieluinen, että sekä Sara että Valtteri ovat järjestäneet jopa kaverisynttärit siellä. Saran synttäreitä juhlittiin huhtikuussa, jolloin paljussa oli äidin mukaan ”monta pientä likkaa”.

– Ei me olla pieniä, Saran ääni kuuluu olohuoneesta keittiöön.

– Ette ole, Virpi-äiti sanoo ja naurahtaa.

Valtterin syntymäpäivillä syyskuussa lapsivieraat vuorottelivat paljun ja pihalla olevan jättitrampoliinin välillä – ja kivaa oli.

Synttärikakkua ei paljussa kummankaan lapsen juhlissa syöty, mutta mehut sai nauttia paljun lämmössä.

 

Oheistoiminta kuuluu usein lasten paljuelämään. Kesäisin mukana on uimarenkaita ja -patjoja. Nyt lapset ottavat käsiinsä välillä lunta, jolla on kiva kiusata myös vanhempia.

– Huiiiii, miten kylmää, Virpi toteaa, kun pieni lumilohkare koskettaa olkapäätä.

Nissiset ovat käyneet paljussa myös edellisenä päivänä, joten palju lämpeni nyt nopeasti.

Vaikka sitä ei olisi lämmitetty edellisenä päivänä, veden lämpenemistä 38-asteiseksi ei olisi tarvinnut odottaa kuin kolmisen tuntia, kiitos tehokkaan kamiinan.

Kun Nissiset runsaat kaksi vuotta sitten hankkivat paljun, yksi tärkeimmistä asioista olikin, että kamiinassa on riittävästi tehoa.

– Myös se oli tärkeää, että kamiina oli paljun ulkopuolella, sillä se ei vie niin paljon tilaa kuin sisäpuolinen kamiina ja on meidän mielestämme helpompi puhdistaa, Matti kertoo.

– Halusimme myös, että palju on niin iso, että koko perhe mahtuu sinne hyvin, Virpi jatkaa.

Lue lisää Nissisten perheen paljuelämästä Savon Sanomien Joulu-liitteestä.