Niuvan karkuria epäillään tapon yrityksestä

Poliisi epäilee Kuopiossa oikeuspsykiatrisesta sairaalasta karannutta miestä tapon yrityksestä. Lounaissuomalainen 35-vuotias mies hyökkäsi itselleen täysin tuntemattoman naisen kimppuun viime maanantaina Kuopion Länsi-Puijolla.

Hälytysilmoituksen perusteella poliisi kirjasi asiasta ensin rikosilmoituksen ryöstönä, koska miehen epäiltiin tavoitelleen naisen kännykkää (SS 12.11). Asiaa selviteltäessä poliisi ja syyttäjä vaihtoivat rikosnimikkeen kuitenkin vielä vakavammaksi.

Niuvanniemen sairaalassa tahdonvastaisessa hoidossa oleva mies oli päivällä ulkoilemassa vapaasti sairaalan lääkärin antamalla ulkoiluluvalla. Sairaalan henkilöstö ei kuitenkaan tarkistanut, palasiko mies määrättyyn aikana takaisin hoitolaitokseen.

Mies poistuikin koko sairaala-alueelta ja harhaili tunteja noin parin kilometrin päässä läheisellä asuinalueella.

Siellä hän täysin yllättäen hyökkäsi kuristamaan kuopiolaista 25-vuotiasta naista, joka oli poistumassa kahden alle 2-vuotiaan lapsensa kanssa puistosta.

Poliisin tämänhetkisen tiedon mukaan kuristamistilanne oli niin vakava, että nainen oli pelännyt kuolemaa ja tilanteessa oli voinut olla hengen menetyksen uhka. Poliisi tutkii asiaa vielä tarkemmin muun muassa kuulustelemalla epäiltyä ja hänen edustajaansa myöhemmin uudestaan.

Alustavasti mies ei ole osannut kertoa teon syytä ja käsityksiään tapahtumista poliisille.

Itse tilanteessa nainen kamppaili vastaan niin, että mies luopui kuristusotteesta ja poistui paikalta naisen kännykän kanssa.

Poliisin mukaan nainen ei saanut vakavia fyysisiä vammoja, vaan lääkärin tarkastuksen jälkeen pääsi jo samana iltana kotiin. Mies ei koskenut lapsiin.

Tiedossa ei myöskään ole, että mies olisi uhannut muita tai hyökännyt muiden lähiasukkaiden kimppuun, vaikka hän ehti olla useita tunteja omilla teillään.

Mies soitti lopulta itse hätänumeroon ja pyysi apua. Hän ei käyttäytynyt vaarallisesti hänet kiinniottanutta poliisipartiota kohtaan.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Poliisi: Kun on taitoa, tuuri seuraa mukana

Sairaala ei huomannut potilaan karanneen

Pitkään etsitty mies jäi kiinni Kuopiossa

Ryöstäjä oli eksyksissä eikä osannut takaisin Niuvaan

Ryöstäjä oli Niuvasta karannut potilas

Useita poliisiautoja pyöri Puijon mäkimontussa

Uusimmat

Kotimaa

Viranomaisille jättivoitto: Tulli on saanut paljastettua laajoja huumekauppiaiden käyttöhistorioita verkossa

Poliisi tavoittelee mielenosoituksiin varustautumisella myös pelotevaikutusta – esimerkiksi paineilma-aseen näkymisen ajatellaan rauhoittavan väkijoukkoa

Kuukausien terveyskeskusjonot lyhenevät viikkoon todennäköisesti vasta hallituskauden loppumetreillä

Viron poliisi ei ole käynnistänyt tutkintaa Silja Europalla menehtyneistä – "kuolemat eivät epäilyttäviä"

Kuinka jaksaa ja entistä pidempään? Itä-Suomen yliopiston uusi psykologian professori etsii keinoja työurien pidentämiseen

Pohjois-Savon sairaanhoitopiiri otti aikalisän Sosterin kosintaan – "Ensin neuvotellaan ervassa!"

Harjavallan rikosepäily koveni: Teinityttöä epäillään murhan yrityksestä

Presidentti Niinistö tapasi Japanin pääministerin – keisari Naruhiton kruunajaiset huomenna

Mies äänitti usein luvatta oikeudenkäyntejä – Tuhannen euron sakossa muotovirhe

Johan Bäckman esitteli pronssisoturia MV-oikeudenkäynnin aluksi – syyttäjän mukaan hän ja MV-julkaisun perustaja tekivät toimittaja-kirjailijan elämästä piinaa

Savon Sanomien uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.