Niuvan karkurin nykypaino jäi kirjaamatta

Niuvanniemen sairaalan johtavan lääkärin Eila Tiihosen mukaan syynä oli inhimillinen erehdys, kun poliisille annettiin osittain väärät tiedot sairaalasta karanneesta potilaasta.

- Potilastietoihin oli jäänyt vanha tieto painosta. Vapaalla ollut ylilääkäri oli huomannut virheen luettuaan katoamisesta internetistä, mistä ilmoitettiin sitten poliisille, Tiihonen sanoi tiistaina.

Niuvanniemen sairaalasta karkasi viime torstaina saunareissulla 32-vuotias miespotilas. Sairaala pyysi poliisilta virka-apua karkurin kiinni ottamiseksi.

Päivystävä hoitaja kertoi poliisille potilaan painoksi 96 kiloa, joka oli asiakirjojen mukaan miehen paino hänen sairaalaan tullessaan.

Tiihonen torjuu, että sairaalasta olisi viime aikoina lähtenyt luvattomille teille entistä enemmän potilaita.

- Viime vuonna luvattomia poistumisia oli seitsemän, kun vuonna 2005 niitä oli 16. Väkivaltaisia poistumisia kaikkein suljetuimmilta osastoilta ei ole ollut vuosikausiin.

Poliisi on saanut viime torstaina karanneesta potilaasta runsaasti vihjeitä eri puolilta Suomea.

- Vihjeiden perusteella mies on nähty useiden eri autojen kyydissä etupäässä Ylä- ja Koillis-Savon sekä Kuopion seudulla, kertoo komisario Harri-Pekka Pohjolainen Pohjois-Savon poliisista.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.