Noin 140 sairastui vatsatautiin Helsingin Malmin sairaala-alueella

Ainakin noin 140 Helsingin Malmin sairaala-alueella työskentelevää on sairastunut vatsatautiin, kertoo Helsingin ympäristökeskus.

Ympäristökeskus selvittää vastatautiepidemiaa ja sen mahdollista yhteyttä ruokailuun sairaalan henkilöstöravintolassa tai kahvilassa. Osa sairastuneista on ruokaillut niissä.

Ensimmäiset sairastumiset havaittiin 1. marraskuuta. Tutkimuksissa kolmelta on löytynyt norovirus, mutta ympäristökeskuksen mukaan kaikkien sairastuneiden oireet sopivat norovirustaudin aiheuttamaksi. Sairastumisesta ilmoittaneet ovat kärsineet tyypillisistä vatsaoireista, kuten pahoinvoinnista, oksentelusta ja ripulista.

Ympäristökeskus on tarkastanut henkilöstöravintolan 15. marraskuuta, mutta tiloissa ja toiminnassa ei havaittu huomautettavaa. Norovirusta ei ole myöskään todettu ympäristökeskuksen ottamissa pintapuhtausnäytteissä. Ravintolassa tehtiin pintojen tehopuhdistus heti, kun sairastumisista tuli tietoja.

Ympäristökeskus pyytää, että Malmin sairaalan henkilöstöravintolassa tai kahvilassa marraskuun 10. tai 11. päivänä syöneet ottaisivat yhteyttä sähköpostilla osoitteeseen elintarviketurvallisuus@hel.fi. Yhteydenottoa toivotaan sekä sairastuneilta että oireettomilta ruokailijoilta.