Noin 40 lapsen epäillään sairastuneen ruokamyrkytykseen Helsingissä

Helsingin Kalasatamassa noin 40 päiväkotilapsen ja koululaisen epäillään sairastuneen ruokamyrkytykseen, kertoi Helsingin kaupunki perjantaina. Myös päiväkodin ja ala-asteen henkilökuntaan kuuluvilla on todettu ruokamyrkytykseen sopivia oireita.

Kaupungin sosiaali- ja terveystoimialan tiedotteen mukaan sairastuneet ovat kärsineet oksentelusta ja vatsakivuista. Osalla on ollut korkeaa kuumetta. Tiedotteen mukaan oireet saattavat viitata myös noro-vatsatautiin. Sairastuneilta otetaan tarvittavat näytteet.

Helsingin sosiaali- ja terveydenhuollon epidemiologisentoiminnan infektiolääkäri Hannele Kotilaisen mukaan sekä koulu että päiväkoti ovat olleet perjantaina normaalisti auki. Molemmat ovat normaalisti auki myös maanantaina.

Kaikkiaan sairaustapauksia oli perjantaina alkuiltaan mennessä tiedossa 47.

–  Seitsemän henkilökuntaan kuuluvaa on sairastunut, Kotilainen kertoi.

Hän arvioi STT:lle, että luku voi vielä nousta.

Ensimmäisten näytteiden tulosten odotetaan olevan tiedossa maanantaina.

Tehosiivous aloitettu

Tiedotteen mukaan tilojen tehosiivous on aloitettu, ja ympäristöpalvelut ovat ottaneet näytteitä pinnoita ja elintarvikkeista.

Helsingin ympäristökeskuksen elintarviketurvallisuusyksikön päällikkö Riikka Åberg kertoo, että norovirusepäilyssä kaikki tilat pyritään siivoamaan perusteellisesti.

–  Jos norovirusta epäillään, siivousohjeet ovat tehokkaammat ja käytössä voi olla erilaisia aineita kuin normaalissa siivouksessa, Åberg sanoo STT:lle.

–  Aika tyypillinen tapaus, joita aina välillä tulee. Tässä on hieman normaalia enemmän sairastuneita.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.