Norjan kunta-alan lakko päättyy

Norjassa kuntapuolen työntekijät palaavat töihin. Työntekijäliitot pääsivät myöhään eilen sopimukseen palkankorotuksista kuntatyönantajan kanssa. Varhain aamulla saatiin sopu myös pääkaupungissa Oslossa.

Lakko alkoi toukokuun lopulla.

Sopimus korottaa palkkoja 2,7 prosenttia, ja paikallisesti sovitaan vielä lisäkorotuksista. Myös vähimmäispalkkoja sekä viikonloppulisiä nostetaan. Työntekijöiden oli määrä palata työpaikoilleen jo tänä aamuna.

Ammattiliitot sanoivat saaneensa läpi tärkeimmät vaatimuksensa. Kuntatyönantajan mukaan sovitut korotukset ovat aivan kuntien kestokyvyn ylärajoilla.

Norjan lentoliikennettä haittaava vartijoiden lakko sen sijaan jatkuu yhä. Oslon Gardermoenissa lakko aiheuttaa viivytyksiä, ja pienempiä kenttiä on jouduttu sulkemaan kokonaan.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Kotimaa

Emerade-adrenaliinikyniä vedetään pois kuluttajilta – taustalla tapaukset, joissa kynä ei ole toiminut ensimmäisellä yrityksellä

Koronavirus ei ainakaan vielä ole pelästyttänyt suomalaismatkailijoita

Perussuomalaisten pj. Halla-aho ei vahvista videolla fasistiksi julistautuneen Jalosen potkuja puolueesta – "puoluehallitus käsittelee asian"

Ulkoministeriö kehottaa Italiaan matkustavia noudattamaan erityistä varovaisuutta – EU:n asiantuntijat arvioivat tänään koronavirustilannetta ja torjuntatoimia

Tulevaisuudessa kerrostaloasukkaat maksavat vain omasta vedenkulutuksestaan eikä naapurin läträys näy omassa kukkarossa

Uutissuomalainen: Vanhustenhoidosta Valviralle tehdyt kantelut ja epäkohtailmoitukset lisääntyivät merkittävästi viime vuonna

MT: Enemmistö suomalaisista kannattaa kahden presidenttikauden rajoitusta, mutta yli neljäsosa haluaa Niinistön jatkoon poikkeuslailla

"Tilanne on edelleen päällä" – korjausliikkeet vanhustenhoidossa eivät ole olleet riittäviä

Ilmoitukset vanhustenhoidon puutteista moninkertaistuivat viime vuonna Valvirassa – "Ensisijaisesti asiakkaan tulisi tehdä muistutus hoivakodin johtajalle"

Kevättulvat muuttuivat hankalasti ennustettaviksi talvitulviksi

Savon Sanomien uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.