Normaalia pahempi siitepölykevät näkyy terveysasemilla

Normaalia pahempi siitepölykevät on huomattu sairaaloissa ja terveysasemilla. Allergia on vaivannut etenkin Etelä-Suomessa.

- Kyllä niitä aika reippaasti on ollut, sanoo perushoitaja Anneli Kangas Lahden terveyskeskuksen päivystyksestä.

Myös Helsingin ja Tampereen päivystyksiin on riittänyt potilaita tavallista kevättä runsaammin.

- Jonkun verran näkyy päivystyksessä, etenkin pienten lasten osalta. Heistä ei ole välttämättä ollut edes tietoa, että ovat allergisia, kertoo ylilääkäri Tuuli Löfgren Tampereelta.

Iho- ja allergiasairaalan allergologi Timo Helin Helsingistä kertoo, että sellaisetkin, jotka eivät yleensä oireile, ovat nyt kärsineet tukkoisuudesta. Lisäksi ne, joilla on lääkkeet jo käytössä, eivät tahdo saada oireitaan pysymään kohtuullisina.

Ihmisiä on jäänyt jopa sairauslomalle silmien kiinni muurautumisen, hengenahdistuksen, nenän tukkoisuuden, lämmönnousun tai väsymyksen takia.

Ilmatieteen laitoksen mukaan koivun kukinta on tänä keväänä voimakkaampaa kuin pariinkymmeneen vuoteen.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Kotimaa

Koronaohjeita päivitettiin: Hengitystieoireiden kanssa ei jatkossa saa mennä kouluun tai päiväkotiin, ellei koronaa ole suljettu pois

Syyttäjän mukaan United Brotherhoodin johtajaksi epäilty mies piti väkivallalla uhkaamalla huolta siitä, että ryhmä pysyy ruodussa: "Ihmiset selkeästi jopa pelkäävät häntä"

Valtiovarainministeri Matti Vanhanen hankkisi koronarokotteen, maksoi mitä maksoi

Kolea heinäkuu näkyi hukkumismäärissä – hukkuneita viisi vähemmän edelliseen heinäkuuhun verrattuna

Epidemiatilanne on Suomessa ehkä kääntymässä huolestuttavampaan suuntaan, THL arvioi

Rajavartiolaitoksen vuokra-auton räjähdystä tutkitaan Torniossa – viranomaiset eivät kommentoi, oliko kohde valittu sattumalta

Peruskouluverkko harvenee seuraavien 20 vuoden aikana entisestään, arvioi Opetushallitus – jyrkimmässä laskelmassa nykykouluista voitaisiin sulkea lähes puolet

Siniset osallistuu kevään kuntavaaleihin – Puoluesihteeri ei tiedä, mitä viisi ex-ministeriä aikovat tehdä

Tänään 1,9 miljoonaa suomalaista saa veronpalautuksia

Kolme pankkia tarjoaa yhä maksuttomia lyhennysvapaita asuntolainoihin – Uutissuomalaisen kyselyn mukaan valtaosa isoimmista pankeista on jo lopettanut koronakampanjat

Savon Sanomien uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.