Nova teki lahjoituksen, kilpaili samalla urakasta

Nova Kiinteistökehitys antoi viime vuoden tammikuussa arvokkaan lahjoituksen Anna Tapion koululle, kertoo MTV3 uutiset. Yhtiö lahjoitti Pälkäneellä toimivalle koululle 21 000 euron arvoiset pyykinpesukoneet.

MTV3:n mukaan Nova Goup oli samanaikaisesti ehdottanut hoitavansa koulun suuren peruskorjauksen. Koulun säätiö on arvioinut töiden hinnaksi 3,4 miljoonaa euroa.

Yhtiön konkurssipesänhoitaja huomautti velallisselvityksessä, että suuri lahjoitus pitää arvioida.

Koulun säätiön hallituksen jäsen Jouko Heikkilä sanoi MTV3:lle, että pesukone-episodi muistutti hänen mielestään lahjontaa.

Koulun rehtorin Elisa Torvisen mukaan tilintarkastajatkin paheksuivat lahjoitusta. Siitä olisi pitänyt saada lahjakirja, jota Nova ei halunnut antaa.

Koulun säätiön varapuheenjohtaja on kansanedustaja Marja Tiura (kok.). Säätiön hallituksen puheenjohtajana toimi lahjoituksen aikaan Martti Huhtamäki (kesk.). Molemmat ovat saaneet vaalitukea Nova Groupin rahoittamalta Kehittyvien Maakuntien Suomelta. Tiura sai 20 000 ja Huhtamäki 7 000 euroa.

- Huhtamäki oli käynyt näistä keskusteluja Nova Groupin kanssa omissa nimissään, ja kun tämä asia tuli hallituksen tietoisuuteen, niin hallituksen puheenjohtaja vaihtui. Tämä on se, miten se asia kulki, Tiura sanoi STT:lle.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Kotimaa

Kilpisjärvellä satoi ensilumi – sää jatkuu kylmänä viikonloppuun asti

Kuljetusala tyrmää hallituksen päätöksen parafiinisen dieselin veroalen poistosta –  Neste aikoo palata perinteisen dieselin valmistukseen, jos puhtaamman dieselin veroetu poistuu

Niemiojan perheen menot kasvavat 120 euroa vuodessa: "Kyllä lisäkulut tuntuvat" – Näin budjettipäätökset vaikuttavat arkeen

Macron ja Rinne asettavat Britannialle takarajan – Boris Johnsonin annettava kirjallinen ehdotuksensa syyskuun loppuun mennessä

Asiantuntijat pitävät budjetissa esiteltyjä työllisyystoimia melko vaatimattomina –  vaikeita talouspäätöksiä ei ole vielä tehty

Poliisihallitus varoittaa viallisesta patruunaerästä – käyttö lopetettava välittömästi

Presidentti Niinistö tapaa Trumpin Washingtonissa lokakuussa

Eduskunta aloitti Suostumus2018-aloitteen käsittelyn – "On päivänselvää, että seksi ilman suostumusta on raiskaus"

Isäpuoli tuomittiin 11 vuoden vankeuteen vakavasti sairaan tytön taposta Nurmijärvellä

KHO: Netissä tapaaminen ja eri maissa asuminen eivät estä oleskeluluvan myöntämistä avioliiton perusteella

Savon Sanomien uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.