Nuori kiinni Keuruun koulun uhkauksesta

Läntisessä Keski-Suomessa sijaitseva Keuruun koulukeskus tyhjennettiin torstaiaamuna uhkauksen vuoksi. Poliisi otti aamupäivällä kiinni paikkakuntalaisen noin 15-vuotiaan pojan uhkauksesta epäiltynä. Hänen epäillään kirjoittaneen keskiviikkona nuorten suosimaan verkkopalveluun IRC-Galleriaan viestin, joka tulkittiin koulun uhkaamiseksi.

- Kyseessä oli Kauhajoen surmaajan tekoja ihannoiva viesti, Keuruun poliisin komisario Pasi Back kertoi torstaina puolenpäivän aikaan.

Backin mukaan uhkaukseksi tulkittu viesti oli tekstimuotoinen, ei kuva tai video. Keuruun koulukeskuksen oppilaiden keskuudessa kiersi jo keskiviikkoiltana tekstiviestejä, joissa kerrottiin kouluun kohdistuvasta pommiuhasta. Viestissä mainittiin kellonaika, jolloin jotain tapahtuisi.

Koulurakennus tutkittiin yöllä

Backin mukaan poliisi selvittää, liittyvätkö tekstiviestit ja IRC-Galleriaan jätetty viesti toisiinsa. Viranomaiset tarkastivat koulurakennuksen keskiviikon ja torstain välisenä yönä. Sieltä ei löytynyt mitään epäilyttävää.

Komisarion mukaan rakennus päätettiin kuitenkin tyhjentää varotoimena, kun IRC-Gallerian viesti tuli aamulla poliisin tietoon. Koulun evakuointi sujui rauhallisesti.

IRC-Gallerian viestintäjohtaja Matti Kari kertoi Keskisuomalaiselle, että uhkaukseksi tulkittu viesti on poistettu ja lähettäjän tiedot luovutettu poliisille.

- Viestin sisältöä en halua lähteä tässä tarkemmin spekuloimaan, Kari sanoi.

Kauhajoen surmaajakin käytti IRC-Galleriaa

Myös Kauhajoen koulusurmaaja Matti Juhani Saari jätti ennen tekojaan itsestään tietoja IRC-Galleriaan.

Keuruun yhdistetyssä yläkoulussa ja lukiossa opiskelee noin 550 ihmistä. Kouluviranomaiset ottavat yhteyttä oppilaiden perheisiin ja järjestävät lapsille henkistä tukea.

Koulun henkilökunta kieltäytyi kommentoimasta tapausta.

Ylioppilaskirjoituksia ei jouduttu keskeyttämään evakuoinnin vuoksi, sillä kirjoituksissa on tänään torstaina välipäivä.

Useita uhkauksia Kauhajoen jälkeen

Torstaina myös Maskussa sijaitseva Hemmingin koulu suljettiin, koska koulun oppilas oli esiintynyt IRC-Galleriassa aseen kanssa. Poliisi tutkii Maskun tapausta, ja kuvamateriaali on poistettu verkkopalvelusta.

Kauhajoen koulusurmien jälkeen maan oppilaitokset ovat saaneet useita uhkauksia, joiden vuoksi kouluja on evakuoitu. Kaikki uhkaukset ovat osoittautuneet ilkivaltaisiksi.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.