Nuori mies ajoi kilpaa Kuopion moottoritiellä - tutka näytti 180 km/h

Nuori mies kaahasi törkeästi henkilöautolla Kuopion moottoritiellä heinäkuussa.

Poliisit mittasivat 19-vuotiaan miehen kuljettaman auton nopeudeksi 180 kilometriä tunnissa valtatie 5:llä Sorsasalon kohdalla. Paikalla on 100 kilometrin tuntinopeusrajoitus.

Kova ylinopeus mitattiin, kun kaksi autoa ajoi paikalla kilpaa illalla. Tiellä oli tapahtuma-aikaan myös muuta liikennettä. Lisäksi 19-vuotiaan miehen kyydissä oli yksi matkustaja.

Toista kuljettajaa ei tavoitettu, mutta poliisit pysäyttivät 19-vuotiaan miehen ja määräsivät hänet väliaikaiseen ajokieltoon.

Mies vetosi oikeudessa, että ajokortti on hänelle välttämätön töissä käyntiä varten. Lisäksi miehellä oli alkamassa ammattikuljettajan työhön tähtäävät opinnot, joita varten hän tarvitsee ajokorttiaan.

Pohjois-Savon käräjäoikeus otti miehen ajo-oikeuden tarpeen huomioon ja määräsi ajokiellon lyhyempänä kuin normaalisti olisi määrätty.

Oikeus määräsi miehen ajokiellon jatkumaan syyskuun puoliväliin niin, että ajokiellon pituudeksi tulee kaikkiaan kolme kuukautta.

Lisäksi mies tuomittiin törkeästä liikenneturvallisuuden vaarantamisesta 50 päiväsakkoon, mistä tulee miehen tuloilla maksettavaa 1000 euroa. Hänen on maksettava myös 80 euron rikosuhrimaksu.

Moottoripyöräilijä ylitti nopeusrajoituksen räikeästi

Ajokiellossa jo ollut mies ajoi jalankulkijan yli suojatiellä – oikeus katsoi ehdollisen riittävän

Ensihoitaja kaahasi rajua ylinopeutta vapaa-ajallaan - ajokieltoon armahdusta

Nuoren miehen keskinopeus Kuopiossa: 189 km/h

Törkeästä ylinopeudesta kiinni jäänyt: Kuopion moottoritien alamäessä auto vain kulki

Mies odotti 18 kuukautta ajokiellossa - asia makasi syyttäjän pöydällä