Nuori mies iski kahden puukon voimin - kolme uhria

Kolmea miestä puukotettiin Vieremällä lauantain vastaisena yönä. Yksi heistä sai hengenvaaralliset vammat ja häntä hoidetaan Kuopion yliopistollisessa sairaalassa. Kahden muun uhrin vammat olivat lievempiä ja he pääsivät kotihoitoon. Kaikista puukotuksista epäillään samaa vieremäläismiestä.

Hälytyskeskus sai aamuyöllä vähän ennen neljää ilmoituksen, että yksityisasunnossa Vieremän taajamassa on puukotettu miestä ja että tekijä on poistunut paikalta.

Hetkeä myöhemmin hätäkeskus sai uuden ilmoituksen taajama-alueella tapahtuneesta toisesta puukotuksesta. Poliisipartion tullessa paikalle ilmeni, että tekijä oli puukottanut yhteensä kolmea eri miestä. Veriteot sattuivat kahdessa eri osoitteessa eri puolilla Vieremän taajamaa.

Epäilty on syntynyt vuonna 1992 ja hänellä oli kaksi puukkoa mukanaan. Ensimmäisessä asunnossa, johon hänen onnistui tunkeutua, hän puukotti vuonna 1972 syntynyttä miestä kaulaan. Poliisin tietojen mukaan mies oli yrittänyt päästä yhteensä ainakin neljään eri asuntoon Vieremän taajamassa. Yhdessä ei ollut kukaan kotona.

Toisessa asunnossa nuori mies puukotti vuonna 1953 syntynyttä miestä ranteeseen. Asunnosta pihalle poistunut, vuonna 1947 syntynyt mies loukkaantui vakavimmin, sillä hän sai useita puukoniskuja eri puolille kehoa.

Vieremälle hälyytettiin Iisalmesta kaksi poliisipartiota.

–Nuori mies oli uhkaillut aiemmin yöllä ravintolassa suusanallisesti vuonna 1972 syntynyttä miestä ja erästä toista miestä. Nuori mies ei kuitenkaan lähtenyt heidän matkaansa, vaan tunkeutui miesten asuntoon myöhemmin, komisario Heikki Mansikka-aho Pohjois-Savon poliisista kertoo.

Asianomaiset ovat kertoneet poliisille, etteivät he tunteneet puukottajaksi epäiltyä miestä entuudestaan. Poliisi ei ole vielä päässyt kuulustelemaan epäiltyä tämän vahvan humalatilan vuoksi.

Poliisikoira apuna

Poliisi tavoitti epäillyn paikkakuntalaisen miehen pian tekojen jälkeen Vieremän taajamasta. Kiinnioton yhteydessä poliisi joutui käyttämään apunaan poliisikoiraa sekä sähkölamautinta. Nuori mies heitti molemmat puukkonsa poliiseja kohti ja uhkaili heitä, mutta kukaan ei loukkaantunut.

Mansikka-aho ei itse ole nähnyt puukkoja, mutta hänen tietojensa mukaan ne ovat "tavanomaisia". Nuori mies oli tiettävästi liikkeellä jalkaisin.

Tapausta tutkitaan kahtena tapon yrityksenä, törkeänä pahoinpitelynä, törkeinä kotirauhan rikkomisina ja virkamiehen väkivaltaisena vastustamisena.

Poliisi toivoo silminnäkijöiden havaintoja miehen liikkeistä numeroon 071-875 6880. Myöskin tiedot siitä, yrittikö mies tunkeutua myös muihin asuntoihin, ovat tervetulleita.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Puukotukset järkyttivät pikkupaikkakuntaa

Vieremän kolmoispuukottaja kertoi motiivinsa veriteoille

Vieremän kolmoispuukottajalla 13 merkintää rikosrekisterissä