Nuori mies löi poliisia - konstaapelilla sumeni päässä

Nuori mies pahoinpiteli häntä kiinniottanutta naispoliisia. Tapaus sattui Mikkelissä kesällä 2015, mutta oikeus käsitteli asian vasta nyt.

Tapahtuma-aikaan mies oli 17-vuotias eli alaikäinen, joten hänet tuomittiin pahoinpitelystä ja virkamiehen väkivaltaisesta vastustamisesta nuorena henkilönä. Lisäksi hänet tuomittiin väärän henkilötiedon antamisesta nuorena henkilönä.

Poliisi oli mennyt tarkistamaan isokokoisen miehen henkilöllisyyttä, mutta hän oli antanut poliisille väärän nimen ja väärän henkilötunnuksen.

Kun poliisi oli jatkanut hänen henkilöllisyytensä selvittämistä ja ottanut hänet kiinni asian vuoksi, nuori mies lähti juosten karkuun.

Partiossa oli nuorempi konstaapeli eli poliisin harjoittelija, joka juoksi karkulaisen kiinni. Mies kuitenkin löi silloin poliisia nyrkillä kohti kasvoja. Nainen väisti iskun osittain, mutta lyönti osui häntä silloin takaraivoon.

Isokokoisen miehen lyönti oli niin voimakas, että poliisi joutui keskeyttämään työvuoronsa sekavan olon ja pääkivun takia.

Lyönti aiheutti poliisille voimakasta pääkipua useita päiviä, ja lääkäri joutui määräämään hänelle tapauksen vuoksi sairauslomaa.

Syytetty mies ei saapunut oikeudenkäyntiin, vaikka hänet oli sinne haastettu sillä uhalla, että asia voidaan tutkia ja ratkaista hänen poissaolostaan huolimatta.

Oikeus tuomitsi nykyään 19-vuotiaan miehen kuudeksi kuukaudeksi ehdottomaan vankeuteen. Lisäksi hänen on maksettava 600 euroa korvauksia poliisille.

Savon Sanomien tietojen mukaan sama nuori mies on viime vuosina syyllistynyt useisiin pahoinpitelyihin julkisella paikalla. Hänelle oli tuomittu jo neljä ehdollista tuomiota. Käräjäoikeuden päätöksen mukaan aiempia ehdollisia tuomioita on kuitenkin määrätty jo joltain osin täytäntöön panoon.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Rattijuopumuksesta epäilty nainen potkaisi poliisia

Poliisia lyöneelle miehelle ehdotonta vankeutta

Poliisi puri lastaan - erotettiin pariksi kuukaudeksi

Turvapaikanhakija pahoinpiteli poliisin - vakava käsivamma