Nuori mies luistatti uuden autonsa perää – naiselle vakava vamma

Kaksi 20-vuotiasta miestä tuomittiin sakkoihin heidän luistatettuaan autojaan vaarallisesti ammattikoulun mäellä Kuopiossa.

Toinen miehistä oli hankkinut uuden auton, jota hän halusi esitellä kavereilleen. Miehet lähtivät kahdella autolla perätysten kohti keskustaa ja luistattivat autojaan sivuluisussa.

Ensimmäinen autoista ajoi perää luistatellen ammattikoulun ohi kohti keskustaa, mutta perässä tullut auto karkasi kuljettajan käsistä ja luisui perä edellä vastaantulijoiden kaistan yli.

Siellä luistattelija törmäsi pysäköityyn henkilöautoon, josta nainen oli juuri nousemassa ulos kuljettajan paikalta. Naisen auto pyörähti törmäyksen voimasta 90 astetta ympäri ja kaatoi samalla naisen maahan selälleen. Nainen sai tilanteessa luunmurtuman.

Kolarin aiheuttanut kuljettaja jatkoi matkaansa ja pakeni autollaan paikalta. Hän ja hänen kyydissään ollut kaveri selvisivät kolarista vammoitta.

Syyttäjä piti tekoa törkeänä

Tapaus sattui viime vuoden tammikuussa. Pohjois-Savon käräjäoikeus tuomitsi vastikään luistattelijan vammantuottamuksesta, liikenneturvallisuuden vaarantamisesta ja liikennepaosta tieliikenteessä 80 päiväsakkoon. Siitä tulee miehelle maksettavaa 480 euroa.

Toisen kuljettajan oikeus tuomitsi 30 päiväsakkoon liikenneturvallisuuden vaarantamisesta. Oikeus hylkäsi miehen syytteen vammantuottamuksesta, sillä oikeuden mukaan tapauksessa ei ollut ollut kyse miesten yhdessä sopimasta kilvanajosta niin kuin syyttäjä oli väittänyt.

Oikeuden mukaan kolarista ja aiheutetusta vammasta oli vastuussa vain kolaroineen auton kuljettaja.

Syyttäjä haki hovioikeudesta valituslupaa tuomioon. Syyttäjä olisi halunnut kolarin aiheuttajalle tuomion törkeästä liikenneturvallisuuden vaarantamisesta ja törkeästä vammantuottamuksesta. Syyttäjän mukaan mies olisi tullut tuomita ehdolliseen vankeuteen.

Hovioikeus ei antanut syyttäjälle eikä vakuutusyhtiölle valituslupaa tuomiosta.

Poliisi otti kaksi autoa luistatellutta kuskia putkaan