Nuori mies mursi kaverinsa kasvojen luita

Nuori mies hakkasi kaverinsa pahoin metalliputkella viime syyskuussa Kuopiossa. Pohjois-Savon käräjäoikeus tuomitsi 22-vuotiaan Harri Heikkisen neljän vuoden vankeuteen kahdesta törkeästä pahoinpitelystä ja lievästä vahingonteosta.

Oikeus antoi ratkaisunsa asiasta uudenvuodenaattona kansliapäätöksenä.

Heikkinen ja hänen kaverinsa olivat syksyllä Heikkisen asunnossa ja joivat alkoholijuomia. Uhrin mukaan heillä ei ollut riitaa, kun Heikkinen yllättäen löi häntä jollain esineellä päähän. Miehen seuraava muistikuva on seuraavana päivänä sairaalasta.

Poliisin tutkinnassa selvisi, että Heikkinen löi uhriaan useita kertoja metallisella vaatenaulakon putkella päähän.

Uhrin poskikaari, postiontelon seinämän ja silmäkuopan seinämä murtuivat ja hän sai vakavan verenvuodon aivoihin sekä menetti osin kuulon toisesta korvastaan

Poliisin mukaan todisteita rajusta väkivallasta olivat uhrin vammojen lisäksi myös lyöntivälineen vääntyminen sekä veriroiskeet asunnossa.

Oikeus katsoi, että teko oli erityisen raaka ja julma, vaikka syytetty väitti teon olleen tavanomainen pahoinpitely, ei törkeä.

Samalla kertaa Heikkinen tuomittiin myös heinäkuussa Kuopiossa sattuneesta pahoinpitelystä, jossa hän puukotti tuntemaansa miestä hedelmäveitsellä kylkeen ja kahdesti olkapäähän.

Uhri istui sohvalla, kun Heikkinen yllättäen kävi hänen kimppuunsa. Uhrin ja asunnossa olleen naisen mukaan teon syynä oli ilmeisesti mustasukkaisuus.

Myös silloin kaikki osalliset olivat humalassa.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.