Nuori mies poltti bensalla koko talon ja ryösti kaverinsa

Bensiinillä valeltu talo paloi räjähdysmäisesti Varkauden Kommilassa viime kesänä. Tulipalo syttyi ja levisi nopeasti.

Pohjois-Savon käräjäoikeus tuomitsi sytyttäjän, varkautelaisen 24-vuotiaan Tuukka Jaakkilan tuhotyöstä, törkeästä ryöstöstä, kahdesta huumausaineen käyttörikoksesta ja viidestä pienemmästä rikoksesta kolmeksi vuodeksi ja yhdeksäksi kuukaudeksi vankeuteen.

Jaakkila aiheutti talon sytyttäessään palovammoja myös itselleen. Häneltä paloivat osin jalat räjähdysmäisesti levinneen tulipalon takia.

Oikeudessa Jaakkila kiisti aiheuttaneensa paloa. Talon pihalta löytyi kuitenkin tyhjä bensiinikanisteri ja Jaakkilan tennarit ja housut olivat bensassa. Hänet oli myös nähty paikalla kanisteri kädessä.

Talo oli Jaakkilan sukulaisen omistama ja se paloi korjauskelvottomaksi. Palon sytyttämisen syy ei tarkemmin selvinnyt. Lähisukulaiset kieltäytyivät oikeudessa todistamassa asiasta.

Kaksi talossa ollutta henkilöä oli päässyt ulos rakennuksesta ajoissa eikä kukaan loukkaantunut palossa. Palo olisi voinut kuitenkin pahimmillaan levitä naapuruston muihin asuinrakennuksiin, mutta palomiehet saivat palon leviämisen estettyä ja sammutettua talon rauniota.

Paloa sammuttamassa ollut palomestari kutsuttiin oikeuteen todistamaan, mikä leviämisvaara oli ollut ja missä vaiheessa oli ollut, kun palomiehet tulivat paikalle.

Palosta tuli 61 000 euron lasku

Jaakkilan katsottiin tuhotyöllään aiheuttaneen 61 000 euron vahingot vakuutusyhtiölle.

Lisäksi Jaakkila tuomittiin törkeästä ryöstöstä, sillä hän oli viime syyskuussa mennyt tuntemansa miehen luo kylään ja alkanut siellä vaatia miehen pelikonsolia ja tulostinta itselleen.

Syyttäjän mukaan Jaakkila oli käynyt uhrin kimppuun ja lyönyt ja potkinut häntä sekä hakannut paistinpannulla ja tökkinyt veitsellä jalkoihin. Oikeus katsoi Jaakkilan syyllistyneen väkivaltaan paikalla, vaikka tuomiossa ei yksilöity, mitä Jaakkila oli tehnyt. Uhrille oli kuitenkin syntynyt vammoja tilanteessa.

Lisäksi poliisin kuvista näkyi, miten asunnossa ja pitkin parveketta oli veriroiskeita väkivallan jäljiltä.

Yritti huijata jättämällä kännykän muualle

Jaakkila väitti, että hän oli ollut tekoaikaan Kuopiossa, ja myös hänen tyttöystävänsä todisti oikeudessa samaa. Jaakkilan mukaan tämä kävi ilmi myös hänen teletiedoistaan.

Todellisuudessa poliisi kuitenkin osoitti, ettei Jaakkilan puhelin ollut ollut hänellä itsellään mukana, vaan se oli teon ajaksi jätetty tyttöystävän autoon Kuopioon. Poliisi takavarikoikin puhelimen autosta.

Oikeus määräsi Jaakkilan maksamaan ryöstön uhrille korvauksia 2 600 euroa kivusta, loukkauksen aiheuttamasta kärsimyksestä, anastetusta omaisuudesta ja vereentyneistä vaatteista.

Lisäksi Jaakkilan teleskooppipatukka määrättiin tuomituksi valtiolle, ja hänet määrättiin ajokieltoon tämän vuoden loppuun asti.

Vapaana ollut Jaakkila määrättiin vangittavaksi ja passitettavaksi Kuopion vankilaan.

Jaakkila oli tulipalon sytyttäessään ehdonalaisessa vapaudessa edellisestä tuomiostaan. Syyttäjä vaati miehen jäännösrangaistusta pantavaksi täytäntöön. Oikeus ei ottanut tuomiossa asiaan kantaa.

Myös apuri vankilaan

Jaakkilan kanssa ryöstetyn miehen tuppautunut varkautelainen 23-vuotias mies tuomittiin avunannosta törkeään ryöstöön ja näpistyksestä vuodeksi ja yhdeksäksi kuukaudeksi ehdottomaan vankeuteen.

Mies ilmoitti heti tyytymättömyytensä tuomioon. Tuomiot eivät ole vielä lainvoimaisia.

Jaakkilalla on aiempaakin rikostaustaa toistuvista väkivaltaisista velanperinnöistä ja tappeluista, joista osa on tehty yhdessä Varkauden Diablos-jengin jäsenten kanssa. Diablos on osa Bandidos-ryhmittymää.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Väkivaltarikollisen syytetään polttaneen omakotitalon Varkaudessa

Uusimmat

Kotimaa

Länsi- ja Pohjois-Suomeen on luvassa sadetta, idässä kesäisiä lämpötiloja

Blockfestin aikana poliisilla riitti hommaa Tampereella – huumausainerikoksia, pahoinpitelyitä ja alueelle liputta ryntäileviä nuoria

Outojen voimien valtaamaan newyorkilaistaloon sijoittuva Control on espoolaisen Remedyn toistaiseksi suomalaisin peli

Häkämies varoittelee palkansaajaliittoja tavoittelemasta liian suuria palkankorotuksia – "Näkymä on heikentynyt"

Tulevien päivien sää on epävakainen mutta lämmin – sunnuntaina lämpötilat voivat nousta idässä yli 20 asteen

Miehen epäillään levittäneen asuntoon palavaa nestettä – poliisi tutkii omakotitalon paloa Ylitorniolla murhan yrityksenä

Rinne budjetista Demokraatille: Korkeakoulujen lisärahat tulevat varmasti, mutta niiden jaksotus on auki

Rattijuopoksi epäilty oli hukkua paetessaan poliisia Espoossa – apuun venepoliisi ja jopa lennokki

Sellissä ilman luonnonvaloa tai virikkeitä – Suomelle on huomautettu toistuvasti poliisin tiloissa säilytettävien tutkintavankien oloista, ministeriöllä alustavia ratkaisuja

Polkupyöräilijä kuoli risteysturmassa Oulussa

Savon Sanomien uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.