Nuori mies tehtaili jopa 18 venemurtoa

Poliisi onnistui selvittämään jopa 18 moottoriveneeseen kohdistuneiden varkauksien sarjan Varkaudessa.

Pohjois-Savon käräjäoikeus tuomitsi varkautelaisen 22-vuotiaan miehen 9,5 kuukauden ehdolliseen vankeuteen ja maksamaan veneiden omistajille yli 3 500 euron edestä kateisiin jäänyttä tavaraa tai rikkoutuneita veneiden osia.

Varastelusarja sattui heinäkuun lopulla 2012 yhtenä arkiyönä Luttilassa Pussilanjoen lukitulla venelaiturilla.

Vahingot huomasi yksi veneenomistajista, joka tuli veneelleen kesäisenä perjantaiaamuna ja huomasi useiden veneiden pressujen olevan riekaleina.

Esitutkinnan mukaan nyt tuomittu mies yksin tai yhdessä muiden kanssa avasi tai rikkoi veneiden pressuja tai kattoikkunoita ja tunkeutui huviveneisiin sisään.

Veneistä vietiin työkalupakki, työkaluja kuten kiintoavaimia, cd-soitin, kasetteja, polttoainetta, säilykeruokia, kaasukeitin, useita käsisammuttimia, muoviämpäri, ankkuri naruineen, aurinkolasit, kahdet kiikarit, karttateline, puukkoja ja olutta.

Lisäksi yhdestä veneestä oli yritetty anastaa radiosoitin onnistumatta teossa. Viiteen veneeseen oli lisäksi tunkeuduttu, mutta omistajat eivät olleet jättäneet niihin varastettavaa tavaraa.

Osasta veneistä meni rikki kattoikkuna, hytin pressun vetoketjuja ja pieniä teknisiä osia.

Asia tuli esille oikeuteen vasta tänä syksynä. Syytetty mies kiisti teot sillä perusteella, ettei enää muistanut olleensa tapahtumapaikalla rikosten tekoaikaan. Puolustus totesi useaan otteeseen, ettei ole millään tavalla välttämätöntä, että syytetty olisi käynyt juuri kyseisessä veneessä.

Miehen dna:ta löytyi kuitenkin varastetusta cd-soittimesta. Kaikki anastukset olivat tapahtuneet samaan aikaan samalla venelaiturilla samanlaiseen omaisuuteen.

Oikeuden mukaan tämä kytki syytetyn miehen rikossarjaan.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Poliisi pyytää havaintoja veneisiin murtautuneista