Nuori mies varasti nukkuvan perheen rahat - miehelle tuomio 34 rikoksesta

Hovioikeus korotti kuopiolaisen 24-vuotiaan taparikollisen tuomiota.

Mies tuomittiin tällä kertaa 34 rikoksesta seitsemäksi kuukaudeksi vankeuteen, sillä Itä-Suomen hovioikeus määräsi osan hänen aiemmasta ehdollisesta rangaistuksestaan täytäntöön pantavaksi. Käräjäoikeus oli tuominnut miehelle vain neljä kuukautta vankeutta.

Toisaalta tuomiota alensi se, että mies on jatkuvasti tuomittu eri rikoksista tuomioihin, joiden perään häneen uusin rangaistuksensa lasketaan.

Nyt tuomio tuli muun muassa varkaudesta, kun mies viime maaliskuussa tunkeutui huoneistohotellin yhteen asuntoon Rauhalahdessa ja varasti asunnossa nukkuneen perheen rahaa, kännykän, avaimet ja kukkarossa olleet verkkopankkitunnukset.

Niillä mies kaverinsa kanssa teki pikavippejä niin paljon kuin ehti.

Lisäksi mies on jäänyt toistuvasti kiinni muista varasteluista kuten tällä kertaa television, maastopyörän, pelikonsolin ja tietokoneiden varastamisesta. Kohteina hänellä ovat kuopiolaiset liikkeet ja pyörävarkauksissa esimerkiksi Kuopion yliopistollisen sairaalan tai asuintalojen pyöräparkit.

Mies tuomittiin myös useista liikennerikoksista hänen ajettuaan toistuvasti huumeiden vaikutuksen alaisena. Yleensä miehellä on autossaan väärät rekisterikilvet ja veressään amfetamiinia ja huumaavia lääkkeitä.

Huumaantuneena ajosta hän on jää useimmiten kiinni kolaroituaan huumeissa toisten autoilijoiden tai liikennemerkkien kanssa.

Edellisellä tuomiokerrallaan mies tuomittiin viimeksi 22 rikoksesta.