Nuori päätti lahjoittaa vanhojentanssimekkonsa vähävaraiselle - sai kymmeniä yhteydenottoja

Siilinjärveläinen Sannika Lahti päätti lahjoittaa oman vanhojentanssimekkonsa vähävaraiseen perheeseen. Hän julkaisi asiasta ilmoituksen Faceookissa Säännötön Kuopion nettikirppis -nimisessä ryhmässä. Yhteydenottoja tuli yhden päivän aikana kymmeniä.

- Hienoja tarinoita oli monella. Päätin antaa puvun eräälle tytölle, joka on kokenut elämässään todella kovia. Hänellä ei oliisi ollut varaa mekkoon, joten se meni kyllä oikeaan osoitteeseen.

Lahti sanoo ostaneensa puvun pari vuotta sitten uutena ja maksaneensa siitä tuolloin muutaman satasen. Hän sanoo yrittäneensä heti tanssien jälkeen myydä pukua, mutta silloin se ei mennyt kaupaksi, koska ei ollut sesonkiaika.

- Puku on ollut minulla kaapissa pitkään. Olen miettinyt, että mitähän sille tekisi. Vanhojentanssipäivä on monelle tärkeä, mutta kaikilla ei todellakaan ole varaa ostaa pukua. Mikä sen parempaa kuin antaa puku sellaiselle, joka sen tarvitsee, hän perustelee.

Lahti sanoo ymmärtävänsä ison panostamisen Vanhojen päivään, mutta hän ihmettelee, miksi pukuja ei kierrätetä enemmän. Hän sanoo havainneensa, että puvuista pyydetään jopa kirpputoreilla satoja euroja.

- Varmasti on paljon ihmisiä, joilla seisoo mekko kaapissa. Miksi sitä ei voi antaa eteenpäin, jos ei sillä itse tee mitään. Pukua voisi myös vuokrata. Toivon myös, että muutkin tajuaisivat, että puku ei ole mennyt miksikään, jos sillä on kerran tanssittu.

Lahti kertookin, että hänen Facebook-julkaisuunsa oli kommentoinut jo muitakin, jotka ilmoittivat haluavansa lahjoittaa oman pukunsa.

- Se yllätti, että muutkin ottivat mallia ja päättivät tehdä samalla tavalla.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Kotimaa

Koronaohjeita päivitettiin: Hengitystieoireiden kanssa ei jatkossa saa mennä kouluun tai päiväkotiin, ellei koronaa ole suljettu pois

Syyttäjän mukaan United Brotherhoodin johtajaksi epäilty mies piti väkivallalla uhkaamalla huolta siitä, että ryhmä pysyy ruodussa: "Ihmiset selkeästi jopa pelkäävät häntä"

Valtiovarainministeri Matti Vanhanen hankkisi koronarokotteen, maksoi mitä maksoi

Kolea heinäkuu näkyi hukkumismäärissä – hukkuneita viisi vähemmän edelliseen heinäkuuhun verrattuna

Epidemiatilanne on Suomessa ehkä kääntymässä huolestuttavampaan suuntaan, THL arvioi

Rajavartiolaitoksen vuokra-auton räjähdystä tutkitaan Torniossa – viranomaiset eivät kommentoi, oliko kohde valittu sattumalta

Peruskouluverkko harvenee seuraavien 20 vuoden aikana entisestään, arvioi Opetushallitus – jyrkimmässä laskelmassa nykykouluista voitaisiin sulkea lähes puolet

Siniset osallistuu kevään kuntavaaleihin – Puoluesihteeri ei tiedä, mitä viisi ex-ministeriä aikovat tehdä

Tänään 1,9 miljoonaa suomalaista saa veronpalautuksia

Kolme pankkia tarjoaa yhä maksuttomia lyhennysvapaita asuntolainoihin – Uutissuomalaisen kyselyn mukaan valtaosa isoimmista pankeista on jo lopettanut koronakampanjat

Savon Sanomien uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.