Nuorille naisille tuomiot varastelusta

Pohjois-Savon käräjäoikeus tuomitsi kolme 19–20 -vuotiasta naista ehdollisiin vankeusrangaistuksiin useista pienistä rötöstelyistä Varkaudessa. Naisten lisäksi tuomittiin 19-vuotias mies samasta tuttavaporukasta. Nuoresta iästään huolimatta nelikko on ehtinyt tulla poliiseille hyvin tutuksi.

20-vuotias nainen varasti tuntemansa naisen asunnosta tämän kukkaron kortteineen sekä asunnon avaimen Varkaudessa vuosi sitten.

Varastetulla pankkikortilla nainen teki ostoksia samanikäisen ystävänaisen kanssa viime syksynä ja väärensi uhrin nimellä asiakirjoja, jotta sai käytettyä pankkikorttia.

Lievään maksuvälinepetokseen syyllistyneiden naisten yhteistoiminta ei ollut aukotonta, sillä vain kuukautta myöhemmin 20-vuotias nainen murtautui ystävänsä kerrostaloasuntoon.

Murtautuja ja apurina ollut 19-vuotias nainen rikkoivat asunnon irtaimistoa ja sotkivat paikkoja nesteillä ja jauhoilla. Nuorempi naisista vei asunnosta mukanaan myös television.

Taustalla riehumiseen oli se, että asunnon asukas oli muutamaa viikkoa aiemmin jäänyt kiinni rattijuopumuksesta ja kortitta ajosta. Kiinnijäämisen yhteydessä hän antoi poliisille 19-vuotiaan naisen henkilötiedot oman nimensä ja syntymäaikansa sijasta.

Porukan mies jäi kiinni ajosta humalassa ja ilman ajokorttia. Hän oli myös aiemmalla kerralla luovuttanut epäkuntoisen auton humalaisen naisen kuljettamaksi.

Oikeus tuomitsi 20-vuotiaan naisen viideksi kuukaudeksi ehdolliseen vankeuteen, 19-vuotiaan naisen neljän kuukauden ehdolliseen vankeuteen ja ystävänaisen 65 päivän ehdolliseen vankeuteen. Lisäksi mies sai ehdollista vankeutta neljä kuukautta ja 15 päivää. Eri rikosnimikkeitä oli kaikkiaan 16.

Murtautujat rikkoivat asunnon ja varastivat tv:n

Uusimmat

Kotimaa

Poliisi: Karhu tuli tielle ja törmäsi autoon Ilomantsissa

Helpottunut lehmä vedettiin ylös lietealtaasta kolmen metrin syvyydestä Ruokolahdella – nosto-operaatiossa traktori ja lähes 10 miestä

Kaikkien kuntien tietoturvassa olisi parantamisen varaa – Lahteen kohdistuneessa kyberhyökkäyksessä tuhat tietokonetta saastui

Neuvostovankeja kohdeltiin maatiloilla yleensä hyvin, tiukat ohjeet eivät uponneet isäntäperheisiin – Tutkimukseen haastateltujen jatkosodan ajan lasten mukaan vankien kanssa syntyi usein ystävyys

Monet perheet kokevat vauvan normaalinkin yöheräilyn ongelmaksi – "Normaali on usein paljon odotettua huonompaa kuin vanhemmat luulevat"

HS: Jutta Urpilainen siirtynee EU-komissaariksi suoraan vanhempainvapaalta, perheeseen tulee toinen lapsi

Hämeenlinnassa paljastetaan väittelyä herättänyt Lotta-patsas

Seinäjoella kaksi nuorta miestä kuollut auton törmättyä puuhun

Kultarannassa keskustellaan jälleen ulko- ja turvallisuuspolitiikasta – teemana maailman murros ja Euroopan tulevaisuus, päävieraana Saksan liittopresidentti

Nato-asiantuntija HBL:lle: Ei ole varmaa, hyväksyisikö Trump Suomen jäsenhakemuksen

Savon Sanomien uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.