Nuorisojohtaja tyytymätön - "Hallituksessa oltava skarpimpi EU-asioissa"

Perussuomalaisten nuorten tuore puheenjohtaja Samuli Voutila kritisoi puolueensa harjoittamaa EU-politiikkaa hallituksessa. Voutilan mielestä perussuomalaisten olisi otettettava ”skarpimpi” ote muun muassa suhteessa EU-jäsenyyteen ja euroon.

Perussuomalaiset nuoret on vaatinut kansanäänestystä Suomen EU-jäsenyydestä. Sen sijaan nuorisojärjestön edellisen puheenjohtajan Sebastian Tynkkysen luotsaama kansalaisaloitehanke asiasta ei kerännyt tarvittavaa 50 000 allekirjoitusta.

Voutilan mukaan perussuomalainen puolue ja nuorisojärjestö eroavat siinä, että puolue on EU-kriittinen ja nuorisojärjestö EU-vastainen.

– Toivoisin, että puolueella olisi hallituksessa rohkeutta ajaa sekä EU- että euro-kansanäänestystä.

Voutila arvelee, että keväällä EU-kriittiset voimat ottavat monessa Euroopan maassa vaalivoiton.

– Suomenkin pitäisi nyt asemoitua siinä, mikä on linjamme. Haluammeko liittovaltiokehitystä vai pitää kiinni itsenäisyydestämme ja kansallisvaltiostamme.

– Puolueen pitäisi ottaai näihin asioihin enemmän kantaa hallituksessa.

Hallituksen ratkaisuja maahanmuuttoasioissa Voutila kehuu.

– Tällä hetkellä Suomessa tehdään tiukinta maahanmuuttopolitiikkaa miesmuistiin. Hallituksen linjaukset tässä suhteessa ovat suoraan perussuomalaisten maahanmuutto-ohjelmasta. Nyt vain on oltava tarkkana, että asiat myös viedään käytäntöön.

Kuopiolainen Voutila, 27, peri nuorisojärjestön puheenjohtajuuden Tynkkyseltä, joka herätti huomiota monilla tempauksillaan. Edellinen puheenjohtaja muun muassa erotettiin kertaalleen perussuomalaisista. Tynkkynen myös makasi Facebook-videolla Helsingin tuomiokirkon portailla pukeutuneena pelkkään vaippaan. Videolla nuorisojärjestö kritisoi pakkoruotsin opetusta.

Tammikuussa Tynkkynen sai Oulun käräjäoikeudessa sakkotuomion kiihottamisesta kansanryhmää vastaan. Tynkkynen vaati Facebookissa islaminuskoisten poistamista Suomesta ja väitti, että jokainen muslimi on potentiaalinen iskuihin osallistuva rikollinen.

Onko Tynkkysestä tullut rasite puolueelle?

– Sitä pitää kysyä puolueelta. Mutta ei minun mielestäni.

Voutila kuitenkin korostaa, että hänen puheenjohtajakaudellaan mennään ”asiat edellä”.

– Hyvät käytöstavat on puoli ruokaa. Olemme Sebastianin kanssa erityyppisiä persoonia.

Ensi kesän puoluekokouksessa saatetaan nähdä historiallinen puheenjohtajaäänestys. Ainakin europarlamentaarikko Jussi Halla-aho haastanee tarvittaessa Timo Soinin.

Voutila varoo ottamasta kantaa asiaan.

– Kukaan ei vielä ole virallisesti ilmoittautunut kisaan. Keskitymme ensin kuntavaaleihin ja katselemme puheenjohtaja-asiaa sen jälkeen.

Voutila katsoisi kuitenkin hyvällä, jos Jyväskylän puoluekokouksessa olisi useita ehdokkaita.

– On hienoa, jos kaikista puolueen johtopaikoista käydään avoin ja reilu kilpailu. Silloin päästään käymään myös linjakeskustelua siitä, mikä puolueen visio on tulevaisuudessa.

Voutila itse on ehdolla kuntavaaleissa Kuopiossa.

– Päätähtäin on kuitenkin vuoden 2019 eduskuntavaaleissa.

Puolustusministeri Jussi Niinistö (ps.) arvosteli rajusti niitä reserviläisiä, jotka hakeutuvat siviilipalvelusvelvollisiksi. Niinistö nimitti heitä reservikarkureiksi.

Maanpuolustusta harrastava reservin kersantti Voutila on Niinistön kanssa samaa mieltä, että tällainen toiminta murentaa pohjaa aseelliselta puolustukselta.

– Kooltaan se on tietysti pisara meressä. Meillä on kuitenkin vajaat miljoona reserviläistä.

Voutila sanoo arvostavansa niitä miehiä ja naisia, jotka suorittavat varusmiespalveluksen, vaikka sitten aseettomana.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.