Nuorta miestä ja tyttöä syytetään liikuntarajoitteisen naisen murhasta, tyttö oli epäillyn teon aikaan 15-vuotias

Syyttäjä vaatii Varsinais-Suomen käräjäoikeudessa kahdelle nuorelle rangaistusta liikuntarajoitteisen naisen murhasta. Syytekirjelmän mukaan tekoaikaan 15- ja 23-vuotiaat syytetyt murhasivat pyörätuolissa olleen naisen raa'asti tämän kotona Salossa viime marraskuussa.

Syyttäjän mukaan nuori mies ja teini-ikäinen tyttö vetivät naisen pyörätuolista lattialle, potkivat ja hakkasivat tätä, heittivät tämän päälle peilin ja mikroaaltouunin ja viilsivät naiselta kaulan auki.

Syyttäjä vaatii tekoaikaan 15-vuotiaalle tytölle vähintään kymmenen vuoden vankeutta ja vanhemmalle elinkautista. Vanhempi myöntää haastehakemuksen mukaan muun muassa lyömisen ja potkimisen ja nuorempi veitsellä lyömisen.

"Im pulsiivista pahoinpitelyä"

Kirjallisten vastaustensa mukaan kumpikin syytetty kiistää syyllistyneensä murhaan. Mies kiistää pistäneensä tai viiltäneensä naista veitsellä.

–  (Syytetty) myöntää lyöneensä ja potkineensa uhria sekä vetäneensä tämän alas pyörätuolista ja heittäneensä peilin ja mikroaaltouunin uhrin päälle. Myöntämällään toiminnalla (syytetty) katsoo syyllistyneensä pahoinpitelyyn tai enintään törkeään pahoinpitelyyn. Toiminta on tapahtunut ilman erityistä harkintaa tai ajattelua ja ollut impulsiivista, miehen vastauksessa todetaan.

Myös tyttö myöntää syyllistyneensä pahoinpitelyyn. Hän kertoo vastauksessa syyksi sen, että uhri olisi haukkunut hänen perhettään.

–  Syytetty on lopulta hermostunut tästä, menettänyt malttinsa ja äkkipikaistuksissaan lyönyt kerran tai pari veitsellä uhria, vastauksessa sanotaan.

Puolustuksen mukaan tyttö kuitenkin pyrki estämään 23-vuotiaan miehen väkivallan uhria kohtaan. Hän pyrki vastauksensa mukaan myös auttamaan uhria ja hälyttämään tälle apua, vaikka tilanne tuntui toivottomalta. Vastauksen mukaan hän myös pyrki suojelemaan 23-vuotiasta poliisikuulusteluissa, jotta tämä saisi täysi-ikäisenä kevyemmän tuomion.

–  Syytetty on nuoren ikänsä, tapahtuman järkytyksen ja (23-vuotiasta) kohtaan tuntemansa suojelutarpeen takia ymmärtämättömyyttään kertonut esitutkinnan alkuvaiheissa tehneensä enemmän väkivaltaa uhria kohtaan kuin todellisuudessa on tapahtunut.

Uusimmat

Kotimaa

Kittilän kunnanvaltuusto jätti kaikki nimitykset odottamaan oikeuden päätöksiä

Viikon puolivälissä viilenee – Keski-Euroopan helteet eivät yllä Suomeen

Lähes 7  000 suomalaista elää avioliitossa tai rekisteröidyssä parisuhteessa samaa sukupuolta olevan kanssa – "virallisia" sateenkaarilapsiperheitä vain 785

Supo: Isis-leiriltä palaavat naiset todennäköisesti lisäävät terrorismin uhkaa Suomessa

Ministerit täydensivät tietoja omistuksistaan ja veloistaan: Rinne ilmoitti omistavansa sadantuhannen euron moottoripurren puolisonsa kanssa

Supo: Isis-leiriltä palaavat naiset todennäköisesti lisäävät terrorismin uhkaa Suomessa

Tutut ruokabrändit ovat erilaisia ympäri Eurooppaa – Fantassa tuhdisti enemmän sokeria, sipseissä rasvaa

Tuoreelta aviomieheltä epäillään huijatun yli 100  000 euroa –  vaimolle vaaditaan vankeutta, myös kolme muuta syytteessä

"Seksuaalista itsemääräämisoikeutta olisi pitänyt vahvistaa jo aiemmin" – Professorin mukaan hallituksen lupaama seksuaalirikoslain kokonaisuudistus on kiireellisimpiä muutostarpeita rikoslaissa

Mies murtautui taloon, vei viinat ja teki kakan lattialle Huittisissa

Savon Sanomien uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.