Nuorten kriisichatin huoneet olleet täynnä

Pelastakaa Lapset -järjestön nuorten kriisichat on viime päivinä ollut ahkerassa käytössä.

Keskusteluissa on järjestön mukaan tullut esille nuorten turvaton olo ja pelko mennä kouluun. Moni on myös kokenut, että Kauhajoen tapahtumista ei ole keskusteltu riittävästi koulussa ja kotona.

Pelastakaa lapset avaa myös yhteistyökumppaniensa kanssa nuorille suunnatun kriisichatin osoitteissa: www.irc-galleria.net ja www.suomi24.fi. Chatit ovat auki kello 18-21.

Nuorten tukena ovat Pelastakaa Lapset -järjestön ja Helppimesta-yhdistyksen kouluttamat vapaaehtoiset, jotka antavat nuorille aikuisten tukea ja läsnäoloa.

Ampumatragedian vuoksi avattuihin kriisipuhelimiin tuli eilisillan ja yön aikana kymmeniä soittoja.

Punaisen Ristin ja Mielenterveysseuran kriisipuhelimet päivystivät läpi yön. Kauhajokeen liittyviä puheluita tuli kuitenkin selvästi vähemmän kuin tragediaa seuranneena yönä.

Punainen Risti sulki auttavan puhelimensa puoliltapäivin. Puhelimessa päivystäneet kriisityön ammattilaiset ehtivät keskustella kahden vuorokauden aikana 347 soittajan kanssa.

Uusimmat

Kotimaa

Viikon puolivälissä viilenee – Keski-Euroopan helteet eivät yllä Suomeen

Lähes 7  000 suomalaista elää avioliitossa tai rekisteröidyssä parisuhteessa samaa sukupuolta olevan kanssa – "virallisia" sateenkaarilapsiperheitä vain 785

Supo: Isis-leiriltä palaavat naiset todennäköisesti lisäävät terrorismin uhkaa Suomessa

Ministerit täydensivät tietoja omistuksistaan ja veloistaan: Rinne ilmoitti omistavansa sadantuhannen euron moottoripurren puolisonsa kanssa

Supo: Isis-leiriltä palaavat naiset todennäköisesti lisäävät terrorismin uhkaa Suomessa

Tutut ruokabrändit ovat erilaisia ympäri Eurooppaa – Fantassa tuhdisti enemmän sokeria, sipseissä rasvaa

Tuoreelta aviomieheltä epäillään huijatun yli 100  000 euroa –  vaimolle vaaditaan vankeutta, myös kolme muuta syytteessä

"Seksuaalista itsemääräämisoikeutta olisi pitänyt vahvistaa jo aiemmin" – Professorin mukaan hallituksen lupaama seksuaalirikoslain kokonaisuudistus on kiireellisimpiä muutostarpeita rikoslaissa

Mies murtautui taloon, vei viinat ja teki kakan lattialle Huittisissa

Suomalaisten Turkin-matkailu elpyi, vaikka levottomuudet maassa jatkuvat – "Ihmisten muisti on aika lyhyt"

Savon Sanomien uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.