Nuorten työhyvinvointi lisääntynyt teknologia-alalla

Teknologiateollisuuden työhyvinvointihanke on parantanut nuorten työssä viihtymistä, selviää tuoreesta tutkimuksesta.

Teknologiateollisuus ry:n selvityksen mukaan alle 35-vuotiaiden työntekijöiden työmotivaatio ja työhön sitoutuminen ovat parantuneet aiemmasta. Myös luottamus työnantajaan on lisääntynyt. Nuoret myös kokivat, että heitä on kohdeltu yrityksissä aiempaa oikeudenmukaisemmin ja annettu kannustavaa palautetta.

Aiempien tutkimusten mukaan työhyvinvointi on heikointa nuorilla työntekijöillä. Professori Juhani Ilmarisen mukaan työhyvinvoinnin parantamiselle on juuri tästä syystä tarvetta.

- Nuoria ei usein arvosteta, heitä pidetään kokemattomina työntekijöinä, jotka ovat oppimassa ammattilaisuuttaan. Pomottavan esimiehen sijaan nuoret tarvitsevat valmentajan, joka osaa ottaa heidät vahvuuksineen ja heikkouksineen. Tässä on vielä puutteita.

Tutkimuksessa oli mukana noin 800 ihmistä neljästä teknologia-alan yrityksestä.

Teknologiateollisuus ry:n ja neljän palkansaajajärjestön työhyvinvointihanke käynnistettiin pari vuotta sitten. Tällä hetkellä mukana on lähes 50 yritystä.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Kotimaa

Kalankasvatuksen ympäristövaikutukset Suomessa ovat vähentyneet 80-luvulta

Ministeriö läpivalaisee kaikki kunnat – "Sen jälkeen tiedetään, millaisia lääkkeitä eri alueilla tarvitaan"

Irak: Lapset luovutettiin Suomelle jo vuonna 2017 – Suomen ulkoministeriön mukaan kyse oli lapsikaappauksesta

Puhki ruostuvissa hylyissä lymyää ympäristöriski – rannikolla makaa yli tuhat hylkyä, jotka voivat levittää öljyä Itämereen

Kaikkonen pitää keskustan puheenjohtajakisaa henkilövaalina, Kulmuni näkee myös linjaeroja

Sirpa Pietikäinen ei päässyt äänestämään Ursula von der Leyenin puolesta, syynä äidin sairastuminen

Pientä tyttöä ei voi palauttaa Somaliaan ennen kuin on selvitetty, uhkaako häntä siellä silpominen – KHO palautti asian Migrin käsiteltäväksi

Suomessakin on varauduttu poliittiseen väkivaltaan – Päivi Nergin mukaan pieniinkään ilmiöihin ei saa suhtautua leikiten: "Suomi ei ole lintukoto"

Pyöräilijä menehtyi törmäyksessä auton kanssa – kolme autoa ohitti pyöräilijää, kun turma sattui

Omaa terveydentilaa halutaan seurata älylaitteilla – tulevaisuudessa tietoja voitaisiin hyödyntää myös terveydenhuollossa

Savon Sanomien uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.