Nyt rakennetaan pieniä omakotitaloja

Yhä useampi pientalorakentaja haluaa nykyään pienen, 80–120-neliöisen omakotitalon. Kun taloja rakennetaan tällä hetkellä noin 10000 vuodessa, niin kaksi kolmasosaa sijoittuu pieneen kokoluokkaan.

Kolmioiden ja neliöiden kokoisia taloja rakennetaan monista syistä. Yksi merkittävä tekijä ovat kustannukset: pientalo maksaa nyt puolet enemmän kuin 10 vuotta sitten. Myös tontit kallistuvat joka vuosi. Lisäksi pienet perhekoot vaikuttavat tilantarpeeseen.

Talotehtailla on pantu merkille myös suomalaisten asennemuutos. Suomalaiset ovat nyt maltillisempia, eikä talon tarvitse olla niin näyttävä kuin 1990-luvulla. Nyt tehdään yksinkertaisia taloja vailla glamouria.

Talotehtailla alkaa järjestään olla oma pienien talojen mallistonsa. Kastelli-talojen Economy on ollut suosittu, ja nyt yritys tuo markkinoille uuden edullisen hintaluokan pienen talon, Verson.

–Meillä on huoli siitä, ettei omakotirakentamisesta tulisi vain yläluokan juttu. Tavallisilla suomalaisilla pitää olla vara rakentaa. Haluamme taistella hyvän, edullisen perustalon puolesta.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.