Nyt rakennetaan pieniä omakotitaloja

Yhä useampi pientalorakentaja haluaa nykyään pienen, 80–120-neliöisen omakotitalon. Kun taloja rakennetaan tällä hetkellä noin 10000 vuodessa, niin kaksi kolmasosaa sijoittuu pieneen kokoluokkaan.

Kolmioiden ja neliöiden kokoisia taloja rakennetaan monista syistä. Yksi merkittävä tekijä ovat kustannukset: pientalo maksaa nyt puolet enemmän kuin 10 vuotta sitten. Myös tontit kallistuvat joka vuosi. Lisäksi pienet perhekoot vaikuttavat tilantarpeeseen.

Talotehtailla on pantu merkille myös suomalaisten asennemuutos. Suomalaiset ovat nyt maltillisempia, eikä talon tarvitse olla niin näyttävä kuin 1990-luvulla. Nyt tehdään yksinkertaisia taloja vailla glamouria.

Talotehtailla alkaa järjestään olla oma pienien talojen mallistonsa. Kastelli-talojen Economy on ollut suosittu, ja nyt yritys tuo markkinoille uuden edullisen hintaluokan pienen talon, Verson.

–Meillä on huoli siitä, ettei omakotirakentamisesta tulisi vain yläluokan juttu. Tavallisilla suomalaisilla pitää olla vara rakentaa. Haluamme taistella hyvän, edullisen perustalon puolesta.

Uusimmat

Kotimaa

Komission puheenjohtaja valitsee tiimiä – "Kaksi komissaariehdokasta on järkevää tässä vaiheessa"

Helsingissä ja Lapissa liki 20 prosenttiyksikön kuilu äänestysaktiivisuudessa – "Se on ihan todella valtava ero"

Metroliikenne Myllypurosta keskustaan toimii jälleen

Nuorta miestä ja tyttöä syytetään liikuntarajoitteisen naisen murhasta, tyttö oli epäillyn teon aikaan 15-vuotias

Katainen: Suomella mahdollisuudet EU-komission varapuheenjohtajuuteen

Upin Tiilikainen: EU-kriittisten edustajien pitää löytää yhteinen linja, jos ne haluavat vaikutusvaltaa Euroopan parlamentissa

Lapset kertovat alasti riisuttamisesta, eristämisestä ja työntekijöiden rasismista Loikalan kartanon lastensuojeluyksikössä – "Mä hakkaan sua niin kauan, että sulle tulee mustelmat näkyviin"

Rinne uskoo yhä hallitusohjelman valmistuvan tällä viikolla

Alkoholilaki uudistui, kulutus kääntyi kymmenen vuoden tauon jälkeen nousuun

Puolustusministeri Niinistölle moitteet oikeuskanslerilta: Valtiosääntöoikeuden asiantuntijoiden nimittely "perustuslakitalebaneiksi" epäasiallista ja henkilöön käyvää

Savon Sanomien uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.