Nyt rakennetaan pieniä omakotitaloja

Yhä useampi pientalorakentaja haluaa nykyään pienen, 80–120-neliöisen omakotitalon. Kun taloja rakennetaan tällä hetkellä noin 10000 vuodessa, niin kaksi kolmasosaa sijoittuu pieneen kokoluokkaan.

Kolmioiden ja neliöiden kokoisia taloja rakennetaan monista syistä. Yksi merkittävä tekijä ovat kustannukset: pientalo maksaa nyt puolet enemmän kuin 10 vuotta sitten. Myös tontit kallistuvat joka vuosi. Lisäksi pienet perhekoot vaikuttavat tilantarpeeseen.

Talotehtailla on pantu merkille myös suomalaisten asennemuutos. Suomalaiset ovat nyt maltillisempia, eikä talon tarvitse olla niin näyttävä kuin 1990-luvulla. Nyt tehdään yksinkertaisia taloja vailla glamouria.

Talotehtailla alkaa järjestään olla oma pienien talojen mallistonsa. Kastelli-talojen Economy on ollut suosittu, ja nyt yritys tuo markkinoille uuden edullisen hintaluokan pienen talon, Verson.

–Meillä on huoli siitä, ettei omakotirakentamisesta tulisi vain yläluokan juttu. Tavallisilla suomalaisilla pitää olla vara rakentaa. Haluamme taistella hyvän, edullisen perustalon puolesta.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Kotimaa

PieksämäkiYt-neuvottelut käyntiin Pieksämäen kaupunginhallitus päätti aloittaa ennakoidusti yt-menettelyn palkkausmenojen vähentämiseksi ensi vuonna. Neuvottelut koskevat koko henkilökuntaa. Tavoitteeksi on asetettu kahden miljoonan euron säästöt henkilöst

Vartiointiliikkeen omistaja varasti vartioimistaan kaupoista liki 30  000 euron edestä rahaa ja tavaraa

Posti ei ole saanut uusia yhteydenottoja tietosuojaongelmien vuoksi

Unkarista tuotiin Helsinkiin lähes puoli miljoonaa Rivotril-pilleriä auton rakenteisiin piilotettuna, neljä tuomittiin vuosiksi vankilaan

Turhia kilpailukieltosopimuksia pyritään karsimaan kolmikantaisesti

Kuopion kouluiskun tutkinta laajeni: tutkitaan myös törkeän rikoksen valmisteluna ja törkeänä vahingontekona

Kuopion kouluiskua tutkitaan myös valmistelurikoksena, haavoittuneista sairaalassa enää yksi

Syyttäjä: Turun ammattikorkeakoulun työntekijä teki haamukatsastuksia autoihin, joita ei ollut edes nähnyt

EU-maat keskeyttävät aseiden viennin Turkkiin

MV-julkaisu masinoi käräjäoikeuden mukaan vihamielisiä lokakampanjoita – perustaja kiistää tämän hovioikeudessa

Savon Sanomien uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.