Nyt varovaisena kynttilöiden kanssa! Koko huoneisto oli vaarassa palaa

Parvekkeelle palamaan jätetty kynttilä sytytti tulipalon Iisalmen Peltosalmella sunnuntaina kello 13:n aikaan.

Asukaas oli poistunut kaupungille asioille, ja naapuri huomasi palon kerrostalon kolmannen kerroksen parvekkeella. Kynttilä roihautti liekkeihin aluksi muovisen pöydän ja sitten istuimen. Palo levisi niin pitkälle, että lasitetun parvekkeen yksi ikkunakin halkesi.

Vapaapalokuntaan kuuluva mies ryntäsi nopeasti palopaikalle ja sai liekit talttumaan jauhesammuttimella. Naapurilla oli huoneistoon avain, joten murtautumiskeinoja ei tarvinnut käyttää. Palokunta hoiti jälkisammutuksen.

Paloesimies Jari Marttila kertoo, että kyseessä oli todellinen läheltä piti -tilanne.

– Palo oli vaarassa levitä huoneistoon. Nyt pitää olla erittäin tarkkana kynttilöiden kanssa. Niitä ei saa jättää palamaan missään olosuhteissa, kun poistuu kotoa, Marttinen korostaa.

Uusimmat

Kotimaa

Perussuomalaisten Halla-aho ei irtisanoudu vanhoista blogikirjoituksistaan – "osa tyhmiä ja harkitsemattomia, osassa edelleen pointti"

Partio on kasvattanut jäsenmääräänsä 10  000:lla viidessä vuodessa – retkeily on edelleen nuorten mieleen, vaikkei partio pelkkää eränkäyntiä olekaan

Sää jatkuu lämpimänä – "Kuivuus taitaa jatkua monta päivää"

"Kevätjää on todella petollinen" – lämmin huhtikuu haurastuttaa jäitä vauhdilla ympäri Suomen

Ruohikkopalovaroitukset saattavat sammuttaa pääsiäiskokot heti alkuunsa – Seurasaaressa roihunnee kaksi kokkoa, Pohjanmaalla kokot jäänevät polttamatta

Kolme vai seitsemän viikossa? Kananmunien maksimimäärästä on erimielisyyttä, mutta itselle terveellisen määrän selvittäminen ei ole mahdotonta

Pappi matkasi kuolemaantuomitun rinnalla vankilasta teloituslavalle asti

Pääsiäisvaellus Via Crucis kerää jälleen tuhansien yleisön Helsinkiin

Poliisi epäilee: 50-vuotias mies ajoi mökkitiellä juovuksissa törmäten puuhun ja kiveen

Vaikkojoella kuljetaan pian läskipyörillä ja sup-laudoilla: Kaavi perustamassa uuden pyöräily- ja melontareitistön

Savon Sanomien uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.