Oikea turvaväli suojaa myös tuulilasia

Turvaväli kannattaa pitää pääsiäisliikenteessä reiluna kolarien estämisen lisäksi myös oman tuulilasin vuoksi.

–Teiden kunto on tällä hetkellä monin paikoin niin surkea, että asvaltista irtoavat palaset ja lentävä irtosora aiheuttavat helposti tuulilasien rikkoutumisia, Autoliiton koulutuspäällikkö Teijo Poutanen sanoo.

–Talven jäljiltä teillä on myös hiekkaa ja kiviä, jota ei ole ehditty pestä pois. Vaurioita voi yrittää ehkäistä pitämällä riittävän etäisyyden.

Täksi pääsiäiseksi luvassa on vaihtelevaa säätä. Luvassa on lämpöasteita, napakoita yöpakkasia, lumisadetta ja aurinkoisia poutapäiviä.

Liikkuva poliisi ja Liikennevirasto arvioivat pääsiäisen menoliikenteen olevan vilkkaimmillaan tänään iltapäivän ja illan aikana. Paluuliikenteen ennakoidaan olevan vilkkainta maanantaina iltapäivästä iltaan.

Ilmatieteen laitoksen mukaan Savoon ennustetaan menoliikenteen ajaksi normaalia ajokeliä, johon kuuluu paikoin heikkoa lumisadetta.

Lunta ennustetaan satavan enemmän maan etelä- ja keskiosissa, kun taas esimerkiksi Lappiin on luvassa poutaa koko pääsiäiseksi.

Kaikkiaan Suomi kuuluu pääsiäisen ajan kylmän ilmamassan alueeseen, ja pääsiäisestä on tulossa Ilmatieteen laitoksen mukaan keskimääräistä kylmempi.

Kun päivisin on lämpöasteita ja yöllä pakkasta, Liikennevirasto varoittaa tienvarsien korkeista lumipenkoista valuvista sulamisvesistä. Ne jäätyvät vielä tielle.

Liikenteeseen kannattaa lähteä talvirenkailla, varata matkaan hyvin aikaa ja huoltaa ja varustaa auto hyvin talvikeliin.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

VR:n junat täyttyvät kovaa vauhtia

Poliisi poimii nyt kaahareita

Talvirajoituksia vaihdetaan ensi viikolla

Uusimmat

Kotimaa

Sairauslomalta askel kerrallaan palaileva al-Taee myöntää virheen painavan edelleen: Minun ei olisi pitänyt salata

Professori ei usko täysin itsestään kulkevien ajoneuvojen tulemiseen - "Liian vaikea tehtävä Suomenkin vaativissa olosuhteissa"

Seksismistä syytetty Sofia Belórfin asianajaja vertasi IL:ssä sanavalintojaan Jeesuksen vertauksiin – "Kuulijat ovat niin yksinkertaisia"

Liikemies Niko Ranta-ahon epäillään saaneen huume- ja dopingrikoksilla arviolta neljän miljoonan euron rikoshyödyn – kiistää kaikki epäillyt rikokset

Sähköisen elintestamentin on tehnyt yli puoli miljoonaa suomalaista – Pohjois-Savossa luovuttajia enemmän kuin muualla Suomessa

Kesän lämpöennätyksiä hätyytellään loppuviikosta – helteitä luvassa ainakin kuun loppuun asti

Ravustuskausi käynnistyi sunnuntaina – Rutto tappaa edelleen saksiniekkoja

Toista tuhatta sikaa kuoli ja yhtä monta altistui savulle – Nurmon sikalapalon syyksi epäillään ilmanvaihtolaitetta

Rottasotaa käydään jo älylaitteiden avulla – Tieto rotista kulkee netin kautta

Uutisanalyysi: Jatkuvan koulutuksen eväät luodaan jo kotona. Miljoona suomalaista uuden ammatin edessä. Miten se tehdään?

Savon Sanomien uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.