Oikeus: Pieksämäen kaupunki ketjutti opettajan määräaikaisuuksia laittomasti

Hallinto-oikeus on määrännyt Pieksämäen kaupungin maksamaan kahdeksan kuukauden palkan opettajalle, jonka määräaikaisia työsuhteita oli laittomasti ketjutettu viiden vuoden ajan, kertoo Opetusalan ammattijärjestö OAJ tiedotteessaan.

Tiedotteen mukaan Pieksämäen kaupunki perusteli määräaikaisuuksia kouluverkon muuttamisella ja vireillä olevalla palvelurakenneselvitystyöllä.
Hallinto-oikeus kuitenkin katsoi, että kouluverkon muuttamisesta ei ollut päätetty mitään sellaista, jolla olisi ollut konkreettisia vaikutuksia opettajan työn jatkuvuuteen ja pysyvyyteen.
- Hallinto-oikeuden mielestä myös palvelurakenteen selvitystyö oli määräaikaisuuksien aikana niin keskeneräinen, ettei se muodostanut laillista perustetta ottaa opettajaa määräaikaiseen virkasuhteeseen, sanoo OAJ:n johtava lakimies Erkki Mustonen hallinto-oikeuden ratkaisusta tiedotteessa.
 

Kaupunki ei kyennyt osoittamaan sitäkään, että siirtyminen yhden yläkoulun malliin olisi vähentänyt tarvetta opettaa kantajan opettamia aineita. Kahdeksan kuukauden palkan lisäksi hallinto-oikeus määräsi Pieksämäen kaupungin maksamaan OAJ:lle oikeudenkäyntikuluja 2 000 euroa.

Pieksämäen kaupunginjohtaja Tapio Turunen sanoo keskustelevansa kaupungin sivistysjohtajan ja hallintojohtajan kanssa ensi viikolla siitä, aikooko kaupunki valittaa päätöksestä. Turunen ei halunnut kommentoida asiaa enempää. Hän sanoo, ettei ole perehtynyt asiaan riittävästi kommentoidakseen sitä.