Oikeus: Susijahdin kelkka pysyy takavarikossa

Pohjois-Savon käräjäoikeuden mukaan poliisilla on oikeus pitää laittomasta susijahdista epäillyn sonkajärveläisen miehen moottorikelkkaa takavarikossa toistaiseksi. Asiasta kertoi ensimmäisenä Iisalmen Sanomat keskiviikkona.

Sonkajärveläinen mies jäi tammikuussa kiinni tovereidensa kanssa, kun porukka oli jahtaamassa luvatta susia. Samalla poliisi paljasti kolme aiempaa ilveksen salatappoa.

Miehet ovat vapaina odottamassa asian päätymistä aikanaan käräjäoikeuteen, mutta poliisi takavarikoi miehiltä ampuma-aseet sekä moottorikelkan.

Kelkan omistaja, yksi epäillyistä paikallisista miehistä, vaati oikeutta kumoamaan poliisin takavarikkopäätöksen. Omasta mielestään hän on syyllistynyt korkeintaan metsästysrikkomukseen. Lisäksi hän perusteli tarvitsevansa kelkkaa polttopuiden ajoon sekä muun muassa hiihtolatujen tekoon lähimaillaan.

Mies oli hankkinut kelkan vasta joulukuussa ja oikeudessa esitetyn arvion mukaan se oli 4·600 euron arvoinen.

Käräjäoikeus piti kuitenkin kelkan takavarikon voimassa, koska katsoi kyseessä olevan rikoksentekoväline ja miehen olevan epäilty merkittävästä rikoksesta eli metsästysrikoksesta eikä -rikkomuksesta.

Sonkajärven ilvesten salatappojen ja luvattoman susijahdin esitutkinta poliisilla on nyt valmistunut ja tapaukset ovat nyt syyttäjällä syyteharkinnassa.

Syyttäjä tulee mahdollisesti oikeudenkäynnissä vaatimaan luvattomista jahdeista epäiltyjen miesten aseita sekä kelkkaa menettäväksi rikoksentekovälineinä valtiolle.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Salametsästäjä hyödynsi ilveslaskentaa

Susijahdista epäillyt vapaiksi

Käräjäoikeus vangitsi susijahdista epäillyt

Iisalmen Sanomat: Susijahti johti taas pidätyksiin