Oikeusministeri: Uskontojen uhrien väitteet huolestuttavia

Oikeusministeri Anna-Maja Henriksson (r.) pitää Uskonnon uhrien tuki -yhdistyksen väitteitä Jehovan todistajien toimintatavoista huolestuttavina. Yhdistys pyytää tänään julkaistussa selvityksessään oikeusministeriä selvittämään, miten ihmisiä voitaisiin suojella Jehovan todistajien eristämiskäytännöltä.

Uskontojen uhrien tuki -yhdistys on julkaissut tänään oman selvityksensä, jota varten on haastateltu 18:aa entistä Jehovan todistajaa.

Yhdistyksen mukaan Jehovan todistajat kuulustelevat ja rankaisevat synnintekijöinä pidettyjä niin sanotuissa oikeuskomiteoissa. Ankarin rangaistus on karttaminen, mikä tarkoittaa yhteisöstä erotetun tai eronneen täydellistä eristämistä. Yhdistyksen mukaan eristäminen on joidenkin kohdalla johtanut mielenterveyden ongelmiin ja jopa itsemurhaan.

Kotimaa24:n tavoittama Jehovan todistajien tiedottaja Veikko Leinonen ei kommentoi selvityksen väitteitä. Hänen mukaansa kyseessä on kampanja Jehovan todistajia vastaan.

- Nämä asiat eivät ole mitään uutta, Uskonnon uhrit ovat tätä kampanjaa käyneet jo pitkän aikaa. Kerran toisensa jälkeen median edustajat nielaisevat nämä esitykset ja lähtevät niitä esittämään, Leinonen sanoo Kotimaa24:lle.

Henrikssonin mukaan virkamiehet tutustuvat Uskontojen uhrien selvitykseen ensi viikolla. Hän aikoo keskustella asiasta kirkollisasioista vastaavan sisäministeri Päivi Räsäsen (kd.) kanssa. Oikeusministerin mukaan on tärkeää kuulla myös uskonnollisen yhdyskunnan johtajia esitetyistä väitteistä.

 

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.