Pääkallokelit aiheuttavat vaaratilanteita – Ambulanssikaan ei päässyt perille saakka: "Olen ihan oikeasti huolissani siitä, pysyykö porukka hengissä"

Tervon ja Vesannon elinkeinoasiamies Sari Tulila on huolissaan alueen teiden kunnossapidosta. Lauha sää on sulattanut esimerkiksi Vesannolla teitä paikoin niin huonoon kuntoon, etteivät oppilaita kuljettavat taksit päässeet keskiviikkona hakemaan lapsia kouluun.

– Varmaan meidän pitää joku karvalakkilähetystö tehdä ja käydä taas Elyllä, koska näitä tilanteita tulee tuon tuosta, Tulila puuskahtaa.

Hän huomauttaa, että koulukyyditysten lisäksi huonokuntoiset tiet aiheuttavat ongelmia myös muun muassa ambulansseille, kotisairaanhoidolle ja eläinlääkärille.

– Ambulanssikuski kertoi, että he olivat joutuneet jossain kohtaa jättämään auton tien varteen ja kävelleet loppupätkän. Siinä tapauksessa ei onneksi ollut kenekään henki vaarassa, vaan apu kerkesi kävellenkin perille. Mutta tilanne alkaa olla sellainen, että niinköhän sieltä enää paloauto pääsee läpi.

– Liukkaus on ydinongelma, mutta on siellä ollut pitkin aikaa muitakin vaikeita kelejä ja hengenvaarallisia tilanteita. Tiet ovat polanteisia ja tukkirekat saattavat ajaa keskellä tietä, koska eivät muuten pysy tiellä. Siinä kun tulee koulukyyti vastaan, niin onhan siellä tilanteita, Tulila jatkaa.

Hän kertoo erään liikennöitsijän nähneen tiistaina, kuinka rekka oli valunut kyljelleen ojaan.

– Se ei yksinkertaisesti ollut pysynyt tiellä. Onneksi ei ole vielä keneltäkään henki lähtenyt, mutta tämä alkaa olla jo siinä pisteessä, ettei sekään tilanne ole enää kaukana.

Teiden hiekoittaminen ei ole automaatio. Maaseudun asukkaat ja teitä ammattinsa puolesta käyttävät joutuvat ilmoittamaan maanteiden kunnosta ja liikenteen ongelmista Liikenneviraston Tienkäyttäjän linjalle.

– Meiltä menee hirveästi aikaa ja energiaa siihen, että soitellaan ristiin rastiin ja joudutaan tällaista asiaa paimentamaan, joka pitäisi olla hoidettu ilman, että sitä tarvitsee erikseen pyytää, Tulila harmittelee.

– Tämäkin keli on sellainen, että oli varmasti tiedossa teiden olevan aamulla liukkaat. Miksi niitä ei hiekoitettu yön aikana?

Tulila painottaa, ettei tilannetta voi pitää yksittäisestä urakoitsijasta johtuvana asiana, koska ongelma on useammalla puolella pitäjää.

– Eikä tämä varmasti ole yksin Vesannon ongelma.

– Olen ihan oikeasti huolissani siitä, pysyykö porukka hengissä. Kieli keskellä suuta on yksi jos toinenkin tullut tällaisella pääkallokelillä henkensä kaupalla.

Destian työmaapäällikkö: Vesannon tilanteessa liioittelua

Taksit eivät pääse hakemaan lapsia kouluun

Uusimmat

Kotimaa

Metsäpalovaroituksia odotettavissa ainakin osassa maata juhannuksena

Presidentti Niinistö ei epäile ulkopolitiikan yhteistyön jatkumista uuden hallituksen kanssa – "Hallitusohjelman kirjauksissa ei mitään merkittävää uutta"

Vantaan miekkamies löi useita kertoja rollaattorilla liikkunutta miestä – poliisi tutkii murhan yrityksenä

Näkökulma: Keskustan ja vihreiden järkiavioliitossa kipinät sinkoilevat heti papin aamenen jälkeen

Europarlamentaarikko Silvia Modig ilmoitti Facebookissa menneensä naimisiin

Pääesikunta vaatii Ilmavoimilta lisäselvityksiä Lapinmajan käytöstä

Kolme karhukolaria neljässä päivässä Pohjois-Karjalassa

Helpottunut lehmä vedettiin ylös lietealtaasta kolmen metrin syvyydestä Ruokolahdella – nosto-operaatiossa traktori ja lähes 10 miestä

Kaikkien kuntien tietoturvassa olisi parantamisen varaa – Lahteen kohdistuneessa kyberhyökkäyksessä tuhat tietokonetta saastui

Neuvostovankeja kohdeltiin maatiloilla yleensä hyvin, tiukat ohjeet eivät uponneet isäntäperheisiin – Tutkimukseen haastateltujen jatkosodan ajan lasten mukaan vankien kanssa syntyi usein ystävyys

Savon Sanomien uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.